Kikapcs

Hamarosan elrajtol a Kutatók éjszakája: három helyszínen, több mint húsz programmal készülnek Kecskeméten és környékén

Három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat a Kutatók éjszakáján, szeptember 29-én. Mutatjuk, milyen izgalmas programok várnak rád a különböző helyszíneken.

ÖT PROGRAMMAL IS VÁR A BÁNYAI JÚLIA GIMNÁZIUM KECSKEMÉTEN

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnázium öt programmal csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy azok érdekesek legyenek az alsós diákoktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig mindenki számára. A vármegye székhelyén lesznek robotikai előadások, biológiai, élettani bemutatók, de a résztvevők kipróbálhatják magukat kémia laborokban és egyéb logikai játékokban is.

BAJA TIZENNÉGY PROGRAMMAL KÉSZÜL

Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös József Főiskola szervezésében tizennégy programot kínálnak a Kutatók éjszakájára. Az érdeklődők különböző víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket láthatnak, de ezek mellett kipróbálhatnak egy drónszimulátort, egy vízmérnöki szabadulószobát és egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadásokon is részt vehetnek.

KISKUNFÉLEGYHÁZA IS VÁR PROGRAMJAIVAL

Kiskunfélegyházán négy programot szerveznek a Kutatók éjszakájára, amelyen látványos szárazjeges kísérletek, illetve logikai társasjátékok és feladványok várják a látogatókat. Az érdeklődők különböző égitesteket is megtekinthetnek egy távcsöves bemutató és előadás keretében. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

A programokról további információ ITT található.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb