Mindenmás

Napi balfék: meglopott egy 84 éves asszonyt egy kecskeméti férfi, de az idős a nyomába eredt – egy közeli dohányboltban tartóztatták fel

A kecskeméti nyomozók elfogtak egy tolvajt, aki kitalált indokkal bejutott egy 84 éves asszonyhoz, majd meglopta, amikor az nem figyelt egy pillanatra. Az idős asszony, mikor felfedezte a lopást, a tolvaj után sietett, akit a közeli dohányboltban ért utol, ott az üzlet alkalmazottjával és vásárlóival feltartóztatták a tolvajt a rendőrség kiérkezéséig, tudtuk meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

Bejelentés tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra egy helyi dohánybolt alkalmazottja, mivel több vásárlóval együtt feltartóztatott egy tolvajt 2023. szeptember 19-én délután. A járőrök hamar a helyszínre értek és tisztázták a történteket.

A DOHÁNYBOLTBAN SIETTEK A MEGLOPOTT IDŐS ASSZONY SEGÍTSÉGÉRE

Kiderült, hogy a gyanúsított aznap becsöngetett egy idős hölgyhöz, majd szomjúságra hivatkozva bejutott az otthonába. A jóhiszemű asszony nemcsak, hogy beinvitálta az idegent, még magára is hagyta, amíg vizet töltött neki. A férfi kihasználta a pillanatnyi figyelmetlenséget, és ellopott az idős táskájából 6000 forintot. Miután ivott, távozott az asszonytól, akinek csak percekkel később tűnt fel a hiány.

A sértett a tolvaj nyomába eredt és a közeli trafikban lelt rá, amint cigarettát készült vásárolni a frissen szerzett zsákmányból. Ekkor szóváltás alakult ki kettejük között, aminek szemtanúja volt az alkalmazott és több vásárló is, ők pedig a 84 éves nő segítségére siettek.

A nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a helybéli férfit a lopás miatt. Az elkövető visszaadta az eltulajdonított összeget a sértettnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb