Kecskeméti arcok

Átadták az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjakat, kecskeméti egyesület munkáját is elismerték

Az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjat kapott  a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület, a kalocsai Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület, illetve a kecskeméti Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület. A díjat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át szeptember 20-án, Kecskeméten, tudatta Bács-Kiskun vármegye önkormányzata.

Mint írták, idén a „CIVILINFO – NEA 2024” keretében adták át az év civil szervezete díjakat a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében a megyeszékhelyen, a Hírös Agóra, Kodály termében. Szeptember 20-án Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár és a Molnár Elvira, a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület szakmai képviselője is köszöntötte az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjazottjait.

A DÍJAZOTTAKRÓL

A kecskeméti Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület megalakulása óta elsősorban a kultúra területén, azon belül is a városukban és a megyénkben élő és alkotó képzőművészek részére biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A kalocsai Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület célja a Kalocsa és vonzáskörzete területén élő értelmi fogyatékos emberek és családtagjaik társadalmi hátrányainak kiegyenlítése érdekeik érvényesítése, védelme, képviselete, emberi és állampolgári jogaik, társadalmi integrációjuk, szociális biztonságuk, rehabilitációjuk biztosítása, az esélyegyenlőségük megvalósítása.

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület célja a hagyományok ápolása. A szervezet azért jött létre, hogy útmutatót, iránytűt, térképet adjon a mostanság az információk és dezinformációk sűrűjében eltévedt embereknek. Mint bemutatkozásukban írták, nincsenek hatalmas, világrengető céljaik, csupán a magyar és az egyetemes kultúráról szeretnének ismereteket nyújtani előadásaikon, fórumaikon.

Forrás és fotók: bacskiskun.hu/Itt vagyunk, támogatunk Egyesület FB/pasztortuz.halas.hu/kalocsaicivilek.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb