Kikapcs

Országos premierrel és közönségtalálkozóval nyit ma az első MetroPOLICE Filmfesztivál – mutatjuk, mi vár rád a következő négy napban

Igazi csemegével, egy országos premierrel és közönségtalálkozóval nyit a Hírös Agóra Otthon mozi első filmfesztiválja. Az Éger című magyar bűnügyi filmet a kecskeméti közönség már szeptember 21-én láthatja. Ám nem ez lesz az egyetlen izgalmas versenyfilm a fesztivál 4 napja alatt. Mint ahogy kísérőprogramokból is igen színes kínálat ígérkezik, tudatta szerkesztőségünkkel az Otthon mozi.

A PREMIEREN OTT LESZ A FILM RENDEZŐJE ÉS FŐSZEREPLŐJE IS

A MetroPOLICE Filmfesztivál hivatalos megnyitójára szeptember 21-én, csütörtökön kerül sor. A négynapos fesztivált, a napokban aláírt együttműködési megállapodás jegyében Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója és dr. Gulyás Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánya nyitja meg, majd az Éger című film vetítésével indul a lebilincselő program. A premieren jelen lesz Nagy Borús Levente (rendező, forgatókönyvíró) és Szilágyi Csenge (főszereplő), akik először látják közönséggel együtt a filmet. Erről, és sok kulisszatitokról a vetítés után beszélgetnek is a közönséggel.

RÖVIDFILMEK IS VÁRJÁK A KÖZÖNSÉGET

Az egészestés alkotások mellett figyelemreméltók a rövidfilmek is. A válogatásban látható lesz:

  • Jamrik Levente A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci,
  • Schneider Tibor Rókagomba,
  • Dóczé Péter Starter,
  • Hajmási Péter Tigris,
  • Füzes Dániel Hogy ne győzzünk,
  • Farkas András Attila Marylin című alkotása.

SZÁMOS PROGRAM KÍSÉRI A RENDEZVÉNYT ÉS A MAGYAR NÉPMESEVÁLOGATÁS SEM MARADHAT EL

A vetítések mellett pedig filmes és egyéb kísérőprogramok várják a vendégeket (gyermeket, felnőtteket, családokat), teljessé téve a négynapos élményt. A fesztivál komplex kínálata a filmek mellett kiállítással (Urbán Ádám fotóművész – Válogatás az Aszódi Fiatalkorúak Börtönében készült fotóiból), könyvbemutatóval (Dezső András író-újságíró) dedikálással és előadásokkal mutatja be a bűn világát.

Ha már Kecskemét, nem maradhat el a Kecskemétfilm Kft. által gyártott magyar népmeseválogatás sem.

SZEPTEMBER 24-ÉN LESZ A DÍJÁTADÓ ÉS A DÍJNYERTES ALKOTÁSOK VETÍTÉSE

Szeptember 22-én Deák Kristóf, Az unoka című filmje előtt Ránki Sára bűnügyi nyelvész előadását hallhatják a bűnözői nyelvhasználatról, 23-án érkezik a moziba Bodzsár Márk rendező és 10 éves születésnapját ünneplő, nagysikerű alkotása, az Isteni műszak. 24-én kerül sor a díjátadóra és az I. MetroPOLICE Filmfesztivál díjnyertes alkotásainak vetítésére.

Forrás: Otthon mozi

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb