Mindenmás

Újabb hidegfront éri el városunkat – esővel indul szombaton a hétvége Kecskeméten

Holnap ne hagyd otthon az esernyőd, ugyanis szombaton reggel, illetve napközben egy hidegfront hoz esőt, illetve záporokat, zivatarokat Kecskemétre és környékére.

Mint az Időkép írta, a hőmérséklet is csökkenni fog az elmúlt napok nyarat idéző időjárásához képest. Hajnalban 19, napközben maximum 27 fokra számíthatunk a Hírös városban. Előrejelzésük szerint többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell Kecskeméten és környékén.

HOLNAP BEKÖSZÖNT A CSILLAGÁSZATI ŐSZ

Holnap lesz az őszi napéjegyenlőség, majd ezt követően hosszabbá válnak az éjszakák a nappalokhoz képest. Mint az Időkép írta, szeptember 23-án reggel 8 óra 50 perckor beköszönt a csillagászati ősz. A Nap már este 7 előtt nyugovóra tér, egyre kevesebb ideig lesz világos. Keleti határainknál 18 óra 30 perckor, Budapesten 18 óra 40 perckor, nyugaton pedig 18 óra 50 perckor lesz napnyugta szombaton.

A Nap ekkor delel 90 fok magasan az Egyenlítő felett, az éjszaka és nappal hossza kiegyenlítődik, majd a napok múltával egyre inkább hosszabbodnak az éjszakák, rövidülnek a nappalok. Az Északi-sarkon tartó állandó nappal is véget ér, és kezdődik a fél éven át tartó éjszaka.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb