Sport

Ügyeskedtek a Kecskeméti Sportiskola birkózó növendékei a diákolimpia országos döntőjén, mindhárom éremből hoztak haza a versenyről

Nagyszerűen szerepeltek a Kecskeméti Sportiskola birkózó növendékei Kiskunfélegyházán, ahol még szeptember 22-én, pénteken került megrendezésre a U13-as korosztály kötöttfogású diákolimpia országos döntője. A KESI birkózói egy arany, egy ezüst és egy bronzérem mellett két ötödik helyet is szereztek – számolt be a hírről a klub.

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezte meg a diák 1-es, vagyis az U13-as korosztály kötöttfogású diákolimpia országos döntőjét szeptember 22-én, azaz múlt hét pénteken. Az eseményt a városi sportcsarnokban tartották, ahol 128 versenyző mérette meg magát. A nyitórendezvényen részt vett Csányi József polgármester mellett dr. Hegedűs Csaba, az 1972-es müncheni olimpia aranyérmese, dr. Réczi László olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó, az 1977-es év világbajnoka. A Kecskeméti Sportiskola birkózóinak egy arany-, egy ezüst-, egy bronzérem és két ötödik hely jött össze az U13-as országos döntőben.

A KESI BIRKÓZÓ NÖVENDÉKEINEK EREDMÉNYEI

Látványos és küzdelmes mérkőzések után Simon Zsombor 76 kg-ban lett diákolimpiai bajnok, Móra Donát 46 kg-ban ezüstérmes, Lassú Benedek pedig 76 kg-ban bronzérmes. Szalai Tibor 58 kg-ban, valamint Kádár Benedek 54 kg-ban az ötödik helyet szerezte meg. Felkészítő edzők: Horváth Gábor, Horváth András, Dajka Zsolt és Ignácz Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb