Kikapcs

Igazi programdömpinggel vár októberben a Hírös Agóra: Margaret Island koncert, Szabó Magda történet és a Háromszék Táncegyüttes produkciója a repertoárban

Októberben sem maradunk jó programok nélkül a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Mint ahogy az intézmény szerkesztőségünkkel tudatta lesznek kiállítások, előadások és koncertek is a repertoárban. Mutatjuk, mi vár rád a következő hónapban.

JÖN BUKTA IMRE KIÁLLÍTÁSA

Megnyitó: 2023. október 6-án, 17 órakor
Megnyitja: Bojár Iván András
Kurátor: Kozák Gábor
Bukta Imre a kortárs, magyar képzőművészet emblematikus alakja. Művei finom iróniával, szeretetteljes groteszkséggel jelenítik meg azokat az abszurditásokat, amelyeket a paraszti életforma felemás kelet-európai modernizációja hozott magával.
A Magyar Festészet Napján (október 18.) ingyenes. A kiállítás látogatható naponta 10-18 óráig.

FOLYTATÓDIK A SZÜLŐK ISKOLÁJA SOROZAT

2023. október 11.

17:00 Ifjúsági Otthon

Jó hír a szülőknek: a kamaszkor ép ésszel és ép lélekkel is túlélhető!
Az előző évad Segítség, itt a KAMASZKOR! c. nagysikerű előadás folytatása.
Kamaszkorban megélt konfliktushelyzetek szülői nézőpontból. Az előadás interaktív módon a kamaszt és a családot érintő konfliktushelyzetek megoldásában ad iránymutatást a kiegyensúlyozottabb családi élet megteremtése, fenntartása érdekében.
Előadó: BOGNÁR BOGLÁRKA tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta

ÉRKEZIK SZABÓ MAGDA AZ AJTÓ CÍMŰ MŰVE

Helyszín: Hírös Agóra színházterem

Időpont: 2023. október 11.19:00

Udvaros Dorottya Kecskeméten! Az ajtó főhősét, Szeredás Emerencet, Júlia utcai otthona egykori bejárónőjéről, Szőke Juliannáról mintázta az író. Egy egyszerű, méltóságát őrző, élete borzalmait magába záró öregasszony és a sikeres művész, Szabados Magda szeretet-küzdelme mitikus mélységet nyer az önostorozó őszinteséggel feltárt történetben

OKTÓBERBEN ELŐADÁST TART DR. DOMJÁN MIHÁLY SZERETŐK, SZERELMEK, ÚJRAKEZDÉS CÍMMEL

Időpont: 2023. október 17. 18:00

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ színházterme 

Az előadás az alábbi kérdésekre keresi a válaszokat: hogyan alakul a felelősség kérdése a párkapcsolati nehézségek, illetve a félrelépés során? Mi a különbség a flört és a viszony között? Hogyan megy végbe a döntés? Mik a hűtlenség módjai? Léteznek-e előjelek? Milyen tisztázandó kérdésekre érdemes odafigyelni? Milyen konkrét lehetőségei vannak az újrakezdésnek? Mi van akkor, ha magunkra maradtunk?

MŰSORON A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES TRAGÉDIA CÍMŰ MŰVE

2023. október 26. 19:00 Hírös Agóra

Madách Imre Az ember tragédiája nyomán.

A Tragédia előadást gondolatébresztőnek szánják. A táncművészet eszközeivel a férfi-nő kapcsolatról, az egyén és tömeg viszonyáról, a hitről, szerelemről, szabadságról, a versenyről, a falanszter létről kérdéseket tesz fel és megpróbálja a válaszokat is megkeresni.

MARGARET ISLAND: SZABADON SZÉP A TÁNC

2023. október 28. 19:00 Hírös Agóra színházterem

A Margaret Island zenekar eddigi történetének legnívósabb produkcióját viszi színpadra a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. Egy 8 állomásos országjáró turnén rendhagyó koncertélményben részesítik a nézőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb