Mindenmás

Összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök, így sikerült elfogni egy menekülő embercsempészt

Összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök, melynek eredményeként elfogtak egy menekülő csempészt – tudtuk meg a rendőrségtől kedden. Mint kiemelték, az 54-es főúton egy gyanús személyautót akartak ellenőrizni a zsaruk, a sofőr viszont meglátva a rendőröket továbbhajtott.

Az autót követék a járőrök, amikor is váratlanul az út szélére hajtott a sofőr, ahonnan elszaladt. Az autóban ottmaradt 11 illegális migráns, akik szír állampolgárnak vallották magukat – tették hozzá.

ÖSSZEHANGOLT AKCIÓT SZERVEZTEK, HOGY MEGTALÁLJÁK A MENEKÜLŐ EMBERCSEMPÉSZT

Mint tovább kiemelték, az embercsempész megtalálása és elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök. A kapitányság állománya, a főkapitányság egységei, egy bácsalmási kutyás rendőr, valamint egy rendőrségi helikopter is kereste a menekülő embercsempészt, akit 11 óra 50 perckor egy szőlősben elrejtőzve találtak meg.

A gyanú szerint a román sofőr segítséget akart nyújtani a határsértőknek, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított vele szemben. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb