Mindenmás

Baltával végzett lakótársával egy 75 éves férfi Kecelen, mert megitta előle a bort, a vádemelés szerint kedvezménnyel nem szabadulhat

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki baltával végzett lakótársával amiatt, mert megitta előle a bort.

Tájékoztatásuk alapján a vádirat szerint a 75 éves férfi 2021 nyara óta egy fedél alatt élt a nála 15 évvel fiatalabb sértettel annak keceli házában. Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak.

FELKAPOTT EGY BALTÁT A VITA HEVÉBEN

Egy közös borozással töltött éjszakát követően, 2023. február 23-án, hajnalban, vita támadt a lakótársak között amiatt, mert a sértett megitta a maradék bort. A szóváltás eredményeként a sértett felkapott egy baltát, amit azonban a vádlott kivett a kezéből és azzal többször lesújtott a fiatalabb férfi fejére. Miután a vádlott látta, hogy a sértett a bántalmazás következtében eszméletlenül elterült a földön, segítséget kért a szomszédtól, aki értesítette a mentőket.

A bántalmazott férfi az orvosi ellátás ellenére 2023. március 5-én elhunyt.

KEDVEZMÉNNYEL NEM SZABADULHAT

Az ügyészség az idős férfit emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb