Mindenmás

Napi pakk: folytatódik a napsütéses időjárás Kecskeméten, ma kezdetét veszi az Országos Könyvtári Napok a Katona József Könyvtárban

Elérkezett a hét második napja Kecskeméten, ami a hétfőihez hasonló napsütéses időjárást és egy kis szelet hoz ma a Hírös városba. 48 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon helyezték le a paksi atomerőmű alapkövét, ma elstartol az Országos Könyvtári Napok programsorozat a kecskeméti Katona József Könyvtárban és annak fiókkönyvtáraiban is. A programokat lentebb mutatjuk, ez itt a keddi Kecskemét365 Napi pakk, jó reggelt!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Helga nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 130 évvel ezelőtt, ezen a napon J.S. Thurman szabadalmaztatta az első motoros porszívót
  • 82 évvel ezelőtt, ezen a napon született Chubby Checker amerikai rockénekes 
  • 71 éve ezen a napon megjelent az első mágneses szalaggal működő videomagnó
  • 48 éve ezen a napon elhelyezték a paksi atomerőmű alapkövét
  • 70 évvel ezelőtt, ezen a napon Nagyváradonmegszületett Cseke Péter Jászai Mari-díjas színész
  • 59 éve a slágerlistán az Animals bemutatkozó albuma, rajta a House of the Rising Sun című dallal

MARAD A NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁS KECSKEMÉTEN

A hét második napján is folytatódik a napsütéses időjárás a Hírös városban, ugyanis a hétfőihez hasonló időjárásra számíthatunk kedden is Kecskeméten, igaz, a szél ezúttal egy kicsit erősebb lesz.

Kedden folytatódik a napos, csapadékmentes idő Kecskeméten. Hajnalra helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. A déli szél feltámad, északnyugaton néhol felerősödik. Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

A MAI NAPPAL STARTOL AZ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

A mai nappal kezdetét veszi az Országos Könyvtári Napok, melynek köszönhetően a kecskeméti Katona József Könyvtár is rengeteg izgalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvénynek köszönhetően a Katona József Könyvtár fiókkönyvtárai is előadásokkal készülnek az érdeklődők számára. Programok, napi bontásban a Katona József Könyvtárban:

…és az intézmény fiókkönyvtáraiban, szintén napi bontásban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb