Mindenmás

Napi pakk: 22 fok és sok napsütés lesz ma Kecskeméten, új forgalmi rend lép életbe az Izsáki úton

Ma tovaszáll a gyenge hidegfront, ami sok napsütést és délutánra 22 fokot hagy Kecskeméten. Még két jó hírt hoztunk csütörtökre: végre megnyílik az Olimpia utcánál elhelyezkedő körforgalom Olimpia utcai ága és attól, hogy tegnap véget ért az Állatok Világnapja, még látványetetések azért lesznek Kecskeméten. Meghoztuk a csütörtöki Kecskemét365 Napi pakkot, hogy a reggeli kávéd mellé legyen mit olvasgatnod!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS KATE WINSLET SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Aurél, Attila, Etele, Pálma, Palmira, Tulipán és Tullia nevű Kecskemét365 olvasónak!

Ma van a pedagógusi jogok világnapja. Az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 57 éve fogadta el a pedagógusi jogokról szóló, 150 paragrafusból álló határozatot. A dokumentum tartalmazza többek között a pedagógusok megbecsülésének szükségességét, előírja az ingyenes továbbképzést, s kimondja, hogy a pedagógusok jövedelmezése nem maradhat el az egyenértékű képesítést követelő más foglalkozásúak bérezésétől. Mindezek mellett:

  • 106 éve ezen a napon született Szabó Magda, Kossuth-díjas írónő (Abigél, Mondják meg Zsófikának, Sziget-kék),
  • 48 éve pedig Kate Winslet, Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő (Titanic).

ELVONUL A GYENGE FRONT, MARAD A NAPOS IDŐJÁRÁS KECSKEMÉTEN

Csütörtökre elvonul a front, mögötte sok napsütésre készülhetünk, amit inkább csak változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetnek. Csapadék szerencsére nem lesz. Kora reggel helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek, 5-10 fok közé hűl a levegő, de a szélvédett északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. Délután 20-25 fok várható Kecskeméten.

ÚJ FORGALMI REND

A Kecskemét, 52. sz. főút fejlesztése során újabb forgalmi rend kerül bevezetésre, melynek eredményeképpen újabb útszakaszokat vehetnek igénybe a közlekedők, ezzel segítve a város beruházással érintett részének megközelíthetőségét, tudtuk meg az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményéből, mely alapján mutatjuk a változásokat!

2023. október 5-én várható az Olimpia utcánál elhelyezkedő körforgalom Olimpia utcai ágának megnyitása. Ez azt jelenti:

  • A belváros irányából érkezők az Olimpia utca irányába is kanyarodhatnak jobbra kisívben,
  • az Olimpia utcából érkezők pedig az M5-ös autópálya irányába tudnak tovább közlekedni.
  • A körforgalom SZIL-COOP bevásárló központ felé eső ágát továbbra is kizárólag áruszállítás céljából lehet igénybe venni.
  • A város irányából érkező, személygépkocsival közlekedők a Sport utcai körforgalomnál tudnak visszafordulni, és az Olimpia utcai körforgalmat követően jobbra kanyarodhatnak le a SZIL-COOP bevásárló központ irányába.
  • Az M5-ös irányából érkezőknek TILOS az Olimpia útra a balra kanyarodás, ők a Sport utca felől tudnak eljutni az Olimpia utcára.

EGÉSZ HÉTEN TART AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA KECSKEMÉTEN

Egész héten színes programokkal várja az állatbarát kicsiket és nagyokat a Kecskeméti Vadaskert. Programjaik kedden kezdődtek és egészen vasárnapig tartanak, mely során látványetetésekkel, kutyaiskola bemutatóval, koncertekkel és színházi bemutatóval készülnek az érdeklődők számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb