Sport

Hatalmasat küzdöttek a kecskeméti kosarasok a bajnokság második meccsén, de végül kikaptak a DEAC csapatától

Péntek este játszotta a második bajnokiját a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Debrecenben. A Hírös városiak nagyot küzdöttek, de végül nyolc ponttal, 79-71-re kaptak ki egy igazán szoros mérkőzésen – közölte a csapat.

Jól kezdett a Kecskemét, ugyan az elején a Debrecen hozta el a labdát a feldobás után, és sikeres támadást is vezettek, ám Sinik és Bogues ketteseivel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét gyorsan átvette a vezetést a meccs elején. Később, 11-11-nél érte be a KTE-t a DEAC. Bogues tört be bátran, és szerzett fontos két egységet, de Mócsán és Buljevic a túloldalon válaszolni tudott, 16-13. Tovább nőtt a hazai előny, 20-13-nál Forray Gábornak kellett időt kérnie, az első tíz perc 25-17-tel ért véget. 

LENDÜLETBEN MARADT A DEBRECEN

Lendületben maradt a házigazda, a második etap elején tíz fölé növelték előnyüket, ekkor már 29-18 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. A kecskemétiek sokáig nem találták a ritmust a második negyedben, Buckles leindítása után már 39-20-ra vezetett a DEAC. A játékrész végére aztán faragott hátrányából a Kecskemét, legfőképpen Karahodzsics és Ivkovic teljesítményének köszönhetően, végül 47-36-nál kértek időt a hazaiak, de az eredmény már nem változott ezután. A harmadik játékrészben Drenovac, majd Sinik volt pontos, utóbbi hármast hintett be, 49-39. Karahodzsics zsákolásával már tízen belülre jött a Kecskemét, 49-41 volt az állás ezen a ponton. Buljevic ezután előbb jól védekezett, majd a túloldalon is higgadtan oldotta meg a befejezést, 57-41-nél időt kellett kérnie Forray Gábornak. Lawrence és Sinik pontjaival kapaszkodott a KTE, 58-46-re alakítva ezzel az állást, a negyed végül 62-52-es állással ért véget.

MEGTARTOTTA ELŐNYÉT A DEAC AZ UTOLSÓ NEGYEDBEN IS

Az utolsó negyedben még hősiesen küzdött a Kecskemét, próbáltak visszajönni, viszont a hazaiak megtartották előnyüket egészen a meccs végéig, végül nyolc pontos hazai győzelem született. ,,Vegyes érzelmeim vannak, mert amikor azt csináltuk, amit megbeszéltünk, akkor irányítani tudtuk a játékot. A második negyedben sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk koncentráltak, és ott egy olyan előnyt alakított ki a DEAC, amit a végéig megőriztek. Nüanszokon múlt, hogy nem tudtunk visszajönni a végén. A Debrecen megérdemelten nyert. Dolgoznunk kell tovább, szeretnénk a következő meccsen növelni győzelmeink számát.” – mondta a meccset követően Forray Gábor, a kecskemétiek edzője.

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-71 (25-17, 22-19, 15-16, 17-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 2. forduló
2023. október 6., péntek 18:00 – Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Sörlei Attila 
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb