Sport

Behúzta első győzelmét a Kecskeméti TE tartalékcsapata, magabiztosan nyertek a Cegléd ellen

Az NB III. dél-keleti csoport 10. fordulójában a KTE tartalékcsapata rangadót vívott a Ceglédi VSE-vel, végül meggyőző játékkal szerezték meg első sikerüket a bajnokságban, az NBI-es keret fiatal tagjai közül többen is lehetőséghez jutottak a meccsen – közölte a klub.

Virágh Ferenc ezúttal visszajátszókkal is számolhatott: az NB I-es keret fiataljai közül Artner Dávid, Kovács Kolos, Szendrei Ákos és Nagy Olivér is lehetőséget kapott, túlkorosként pedig Kersák Roland és Katona Levente volt ott a kezdőcsapatban. A játékosok dolgát már az első perctől kezdve viharos erősségű szél nehezítette meg, de a kezdeményezést rögtön magához ragadta a Kecskemét. A 10. percben Gondi lépett fel a bal oldalon az akcióval, jobb külsővel lőtte volna el a kapus mellett a labdát, de Zima bravúrral hárított. A 21. percben aztán megszületett a vezető gól, Szendrei emelte kitűnő ütemben a beinduló Kovács elé a labdát, aki aztán jobbal a jobb felsőbe lőtt, megszerezve ezzel a vezetést. Az első harminc percben akár növelhette volna előnyét a KTE, Szamosi fejesét és Szendrei lövését is fogta azonban Zima.

FORDULÁS UTÁN GYORSAN MEGDUPLÁZTÁK ELŐNYÜKET A TARTALÉKOK

Fordulás után gyorsan sikerült növelni az előnyt. Az 49. percben jobb oldalon Nagy ment el védője mellett, majd beadása ugyan felperdült, de pont így lett tökéletes Szendreinek, aki a rövidről a léc alá csúsztatott, 2-0-ra alakítva az eredményt. A második gól után kicsit hitehagyottá vált talán a ceglédi együttes, szinte sorban jöttek eközben a hazai lehetőségek. A 60. percben a végig aktív Artner tekert jobbal a hosszú felső irányába a tizenhatos vonaláról, Zima verve volt, de centikkel célt tévesztett. A 64. percben viszont már a bal oldalon egyedül indult el, több védő gyűrűjében tört kapura, majd ballal a hosszú alsóba lőtt, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt. A folytatásban is megmaradt a kecskeméti dominancia, Kersáknak kevés dolga akadt a kapuban, így megérdemelt hazai győzelemmel zárult a találkozó.

A VEZETŐEDZŐ IS ELÉGEDETTEN NYILATKOZOTT

Virágh Ferenc: – Gratulálok a srácoknak, jól játszottunk, jobbak voltunk ellenfelünknél, ami gólokban is megmutatkozott. Helyén kell kezelni a sikert, hiszen nem kérdés, hogy a visszajátszók sokat tettek hozzá ehhez, ugyanakkor ki kell emelni, hogy nagyon jó mentalitással csatlakoztak hozzánk, ehhez pedig fel tudtak nőni a fiatalok is ezen a napon. Kerek volt ezúttal tehát minden, ennek köszönhető megérdemelt sikerünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb