Közélet

Pörgette, rángatta, tépte: egy, a Guba parki játszótér közelében kóborló németjuhász támadt rá egy gazdis, pórázon sétáló kiskutyára szerdán

Kóbor kutya támadt rá egy másik, gazdájával pórázon sétáló kutyára szerda délután a Guba park környékén, írta meg a nem kis riadalmat keltő esetet az egyik felhasználó a Vacsiköz-Kecskemét nevű Facebook csoportban.

A JÁTSZÓTÉRRE IS BEMENTEK

Mint a csoport tagja írta, az eset a játszótér közelében történt, ahol gyermekei éppen játszottak. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatalnak tűnő németjuhász, egy fehér rövidszőrű, kisebb méretű társával kóborol a Guba park környékén. Bejöttek a játszótérre is, de mikor rájuk szóltak, odébb is állt a két eb, szerencsére nem igazán foglalkoztak a gyerekekkel.

PÖRGETTE, RÁNGATTA, TÉPTE A PÓRÁZON SÉTÁLÓ KISKUTYÁT

Sajnos, a járdán kutyáját pórázon sétáltató hölgy már nem volt ilyen szerencsés. “Egy hölgy jött velük szemben a kutyáját pórázon sétáltatva. A kóbor kutyák feléjük rohantak, és a németjuhász nekiment a hölgy kutyájának. Elsőre úgy tűnt a hölgy el tudja ijeszteni, de sajnos megtámadták. A gazdinak sikerült felkapnia a kiskutyát, de a németjuhász kitépte a kezéből, és a lábánál fogva marcangolta (pörgette, rángatta, tépte). Nem tudom pontosan, hogy, de sikerült a kiskutyát megmentenie a gazdinak. Felkapta a kiskutyát, de a németjuhászon látszott, hogy még fontolgatja a támadást. Végül elszaladt társával” – idézték fel a Vacsiköz-Kecskemét csoportban az eseményeket.

A NÉMETJUHÁSZON NYAKÖRV IS VOLT, VALÓSZÍNŰ VAN GAZDÁJA

Mint a felhasználó hozzátette, az eset szerdán 5 és 6 óra között történt és a kutyák a Guba parktól a Vereckei utcán a vacsiközi út felé indultak. A németjuhászon nyakörv volt, feltételezhetően van gazdája. “Szeretném megelőzni, hogy a jövőben ilyen ismét előforduljon, ezért kérem a csoportban lévők segítségét, kideríteni, ki lehet ennek a tegnapi támadó németjuhásznak a gazdája. Illetve mindenki óvatosan sétáltasson kutyát” – fogalmazott a poszt írója.

Forrás: Vacsiköz-Kecskemét FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb