Sport

Pazar játékkal, négy gólt szerezve zsebelte be második győzelmét a bajnokságban a KTE tartalékcsapata

A Kecskeméti TE első csapatának nem, de a tartalékoknak összejött a győzelem a legutóbbi fordulóban: a KTE II ellenfele vasárnap az NB III. dél-keleti csoport 12. fordulójában a Monor csapata volt. A fiatalok ezúttal három visszajátszóval egészültek ki, az NBI-es keretből Katona Levente, Pálinkás Gergő és Zeke Márió is pályára lépett – közölte a klub.

Nem kellett sokat várni az első gólra, Pálinkás második kapura lövése már a 6. percben utat talált a kapuba, egy lecsorgó labdát 17 méterről lőtt kapásból a jobb alsóba, megszerezve ezzel a vezetést a KTE-nek. A folytatásban ugyan a Monor helyenként többet birtokolta a labdát, de kapura teljesen veszélytelen volt a vendég együttes, miközben egy labdaszerzésből vezetett akciót ismét Pálinkás lövése zárt le. A 28. percben megszületett a második hazai gól is, Zeke ment el az alapvonalig a bal oldalon, majd visszatett labdáját egy csel után Artner lőtte a rövidbe, megduplázva ezzel a kecskeméti előnyt. Egy perccel később gyakorlatilag úgy tűnt, el is dől a mérkőzés, amikor Pálinkás egyedül indult volna meg egy szabad labdával a monori térfélen, Majzik azonban felrúgta, így kiállították. Szünet előtt újabb gól már nem született, igaz, ez csak centiken múlott, amikor a 40. percben Pálinkás eltalálta a keresztlécet.

A MÁSODIK FÉLIDŐT IS URALTÁK A KECSKEMÉTIEK

A második félidő elején gyorsan lezárta a meccset Virágh Ferenc együttese. Az 55. percben Pálinkás ugrott ki egy jó indítással, lecselezte a kapust is, majd az üres kapuba passzolt (3-0). Három perccel később jött az újabb kecskeméti gól, ekkor megint Zeke robogott el a bal oldalon, lapos beadását Kovácsnak csak az üres kapuba kellett lőnie (4-0). A folytatásban sem adta fel a Monor, igaz, akár újabb hazai gólok is születhettek volna. A hajrában a vendégek szimpatikus küzdőszelleme végül szépítő gólt ért, Horváth talált be egy kontra végén, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

VIRÁGH FERENC IS ÖRÜL A GYŐZELEMNEK

Virágh Ferenc: – Az első tíz percben akadozott a játék, de gyorsan magunkra találtunk, s a minőségi fölényünk eredményességben is megmutatkozott. A kiállítás után csak az volt a kérdés, hogy mikor tudjuk növelni előnyünket. A Monor minőséget mutatja, hogy nem adták fel, olykor gondot Is tudtak okozni. Örülünk a győzelemnek, apró lépésekkel, de haladunk előre. – mondta a meccset követően a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb