Mindenmás

Napi pakk: kellemes időjárással folytatódik a hét Kecskeméten, Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész és animációsfilm-rendező születésnapján

Véget ért a hosszú hétvége, kellemes, 23 fok körüli időjárással folytatódik a hét Kecskeméten. Ugyan hideg nem lesz, de délutánra már megérkezhet az eső városunk. Ma ünnepli 72. születésnapját Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész és animációsfilm-rendező születésnapján. A Nemzet Művésze díjas alkotó 1951. október 24-én született Kecskeméten. A Katona József Gimnáziumban érettségizett, majd a Magyar Iparművészeti Főiskola grafika szakán szerzett diplomát 1975-ben. Ez itt a keddi Kecskemét365 Napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Salamon nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 211 évvel ezelőtt, ezen a napon született Tóth Ágoston honvéd ezredes, a modern magyar katonai térképészet úttörője
  • 169 évvel ezelőtt, ezen a napon született Déri Miksa mérnök, feltaláló
  • ma ünnepli 76. születésnapját Kevin Kline, Oscar-díjas amerikai színpadi-, és filmszínész, szinkronszínész, rendező
  • ma ünnepli 72. születésnapját Orosz István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező, író, aki Kecskeméten született
  • 33 évvel ezelőtt, ezen a napon a magyar Alkotmánybíróság alkotmány-ellenesnek nyilvánította a halálbüntetést

KELLEMES IDŐJÁRÁSSAL FOLYTATÓDIK A HÉT KECSKEMÉTEN

Kimondottan kellemes időjárással folytatódik a hét Kecskeméten, kedden ugyanis 23 fok körül alakul a hőmérséklet a Hírös városban, de délutántól már csapadék is előfordulhat, így nem árt, ha lesz nálunk esernyő.

Kedden reggelre helyenként köd képződhet. Sok felhő lesz felettünk és nyugaton, északnyugaton helyenként eső, zápor is kialakulhat. Késő délutántól, kora estétől egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre, akár Kecskeméten is. A délies szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Napközben 17-26 fokot mutathatnak a hőmérők, északon, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb