Kecskeméti arcok

Életet mentettek rendőreink: egy felüljáró korlátjáról húztak vissza egy 14 éves lányt Kecskeméten

Életet mentettek rendőreink! A kecskeméti járőrök a 441-es és 445-ös főút csomópontjánál lévő felüljáró korlátjáról húztak vissza egy fiatal lányt, aki le akart ugrani a magasból. Mint kiderült, a mindössze 14 éves lány azért akart ugrani, mert úgy érezte, nem szeretik az osztálytársai, tudtuk meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

A KORLÁTRÓL HÚZTÁK VISSZA A 14 ÉVES LÁNYT

Tájékoztatásuk szerint Kecskeméten látott el járőrszolgálatot 2023. október 24-én hajnalban Magony Vivien őrmester és Bene Ákos törzsőrmester, amikor azt az utasítást kapták, hogy menjenek a 441-es és 445-ös főút csomópontjánál lévő felüljáróhoz, ahol egy fiatal lány ül a korláton a lábait kifelé lógatva, és valószínűleg le akar ugrani. A járőrparancsnokok pillanatokon belül a felüljáróhoz értek, és a kocsiból kiszállva a lányhoz futottak; megragadták a karját és a korláton átemelve biztonságba helyezték. A kislányhoz – aki alig múlt 14 éves – mentőt hívtak, bár szerencsére sérülése nem volt.

A BEJELENTŐ FURGONJÁVAL A FELÜLJÁRÓ ALÁ ÁLLT

A rendőrök egyébként egy 50 éves férfi bejelentésére reagáltak, aki a segélyhívón elmondta, hogy amikor meglátta a fiatalkorút, rögtön arra gondolt, hogy valamiért öngyilkos akar lenni. Ezért telefonált a rendőrségre, és ezzel egyidőben a furgonjával a felüljáró alá állt, hátha ezzel meg tudja a kislányt abban akadályozni, hogy a mélybe vesse magát.

A fiatal később elmondta, hogy úgy érzi, nem szeretik az osztálytársai, ezért gondolt arra, hogy öngyilkos lesz.

SOSE FELEDD, MINDIG VAN MEGOLDÁS

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata lettél, jogod van a segítséghez. Az alábbiakban azon lehetőségekről olvashatsz, ahol segítséget kaphatsz:

Forrás és fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb