Sport

“A játék szeretete a legfontosabb” – idén az NBIII-as bajnokságban is indít csapatot az SG Kecskemét Futsal

Az idei évben az NBIII-as bajnokságban is indít csapatot az SG Kecskemét Futsal. Az évadnyitó igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen a lajosmizsei NNC Frogs lesz a kék oroszlánok ellenfele, jelentette be a klub.

A Csongrád Vármegyei Labdarúgó Szövetség szervezésében zajló bajnokságban nyolc együttes méri össze erejét az előttünk álló hónapokban.

NOVEMBER 2-ÁN A LAJOSMIZSE ELLEN JÁTSZANAK

Az SG Kecskemét Futsal a héten már játszott volna bajnoki találkozót, ám a Bordány kérésére ez a találkozó december 13-án kerül majd megrendezésre. Így a második fordulóban kapcsolódnak be a Hírös városiak, november 2-án 19:30-tól a Dunszt Ferenc Tornacsarnokban, a Katona József Gimnázium termében látják vendégül az NNC Frogs Lajosmizsét, amelyben korábbi SG Kecskemét Futsal játékosok is vannak.

KELLETT EGY ÁTMENETI LEHETŐSÉG, AHOL A FIATALOK AZ IFI BAJNOKSÁGBÓL ÁTTÉRNEK A FELNŐTTEK KÖZÉ

“Több oka is volt, amiért a klub szükségesnek érezte egy fiókcsapat indítását a felnőtt első osztályú csapat mellett. Elsőként említeném, hogy utánpótlás edzőként találkoztam azzal a problémával, hogy a nálunk U19-es csapatból kiöregedő játékosok számára nem tudtunk megoldást nyújtani a futsal területén, hiszen vagy felkerültek az NB1-es csapathoz, vagy alapvetően maradtak nagypályán focizni. Kellett egy átmeneti lehetőség, ahol a fiatalok az ifi bajnokságból áttérnek a felnőttek közé, ami tudjuk, hogy nem kis átmenet. Jelentsen ez kiöregedő, vagy jelenleg is az utánpótlásban lévő játékost. Így ők is alacsonyabb osztályban, de mégis felnőttek között tudnak tovább fejlődni” – árulta el Móra Viktor játékos-edző.

“A JÁTÉK SZERETETE A LEGFONTOSABB”

“Másik okként azt tudnám elmondani, hogy a Scoregoalban sok helyi játékos megfordult az elmúlt években, és ezáltal sok szurkoló is végigkövette az ő pályafutásukat. Munkának, vagy egyéb elfoglaltságnak köszönhetően abbahagyták a másod- vagy elsőosztályú futsalt, de ettől függetlenül a játék szeretete megmaradt náluk. Ezeket az SG kötelékében, vagy szurkolótáborában maradt játékosokat szerettük volna összeszedni, és kiegészülve a fiatalokkal egy szimpatikus, baráti csapatot alkotva képviselni és támogatni az NBI-es csapatunkat. Konkrét cél és elvárás nincs a szezont illetően, a játék szeretete a legfontosabb számunkra” – zárta gondolatait Móra Viktor játékos-edző.

Forrás: scoregoal.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb