Mindenmás

Még akkor is ütötte, amikor a földre került, 3 ezer forintért verte meg áldozatát egy rabló Lajosmizsén

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki előbb pénzt követelt a sértettől, majd miután ennek az áldozata nem tett eleget, súlyosan bántalmazta őt és elvette az értékeit, tudtuk meg a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől.

MÉG AKKOR IS ÜTÖTTE, AMIKOR A FÖLDRE KERÜLT

A vádirat szerint a büntetett előéletű, lajosmizsei férfi – az ügy vádlottja – még 2022. augusztus 27-én a késő délutáni órákban egy lajosmizsei üzlet előtt pénzt követelt egy fiatal férfitól – az ügy sértettjétől –,aki ennek nem tett eleget. Emiatt a két férfi között szóváltás alakult ki. Ezután az elkövető a mellkasán és az állcsontján is megütötte a sértettet, aki az ütésektől az út menti árokba esett. Itt a vádlott a földre szorította és tovább ütötte a sértettet, azért, hogy az értékeit megszerezze. A férfi végül elvette a sértett válltáskáját, amiben 3.000 Ft készpénze és a mobiltelefonja volt.

A vádlott a rablás során olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET

Az elkövetőnek felelnie kell továbbá egy 2022 júliusában történt testi sértés miatt is. Ekkor egy közös italozás során alakult ki szóváltás a vádlott és az ügy másik sértettje között, amely tettlegességig fajult. Ennek során a férfi több alkalommal is megütötte és megrúgta a sértettet, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével, valamint 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A térfigyelő kamera felvételét, melyen a rablás látható, IDE kattintva tekintheted meg.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb