Sport

Komoly feladat előtt a Kecskeméti TE: a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadják vasárnap a Széktói Stadionban

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a KTE ellenfele a Ferencvárosi TC lesz a Széktói Stadionban. A lilák utolsó két meccsüket megnyerték, az előző fordulóban a Zalaegerszeget győzték le, míg hét közben Szegeden jutottak tovább a Magyar Kupában – közölte a klub.

Vasárnap folytatódnak az NBI küzdelmei, a Kecskeméti TE vendége pedig a címvédő Ferencváros lesz. A két együttesnek igen színes múltja van, hiszen ferencvárosi szempontból sokszor számított mumusnak a KTE, akár annak idején az NB II.-ben, akár például az előző idényben az NB I.-ben. A lilák történelmi első feljutásának éppen a zöld-fehérek látták kárát 2008-ban, majd az előző idényben újoncként két győzelem és egy döntetlen volt a kecskeméti mérleg a címvédő ellen. A Ferencváros viszont még a tavalyinál is erősebb, hiszen a nemzetközi porondon is remek eredményeket szállít, miközben a bajnokságban csupán egy-egy döntetlen és vereség csúszott be Dejan Stankovic legénységének. A két együttes első idei összecsapását is az FTC nyerte, szeptember végén Sigér Dávid fejese 1-0-os hazai sikert ért a Groupama Arénában.

MINDKÉT CSAPATNAK AKADNAK SÉRÜLTJEI

A Ferencvárosnak is akadnak sérültjei, így például Varga Barnabás és Dibusz Dénes is hiányzott a közelmúltban, de lehetnek visszatérőik, nem beszélve arról, hogy rendkívül mély a zöld-fehérek kerete. Szabó Istvánnak már nehezebb dolga lesz, hiszen öt alapembert is nélkülözni kényszerül majd. Banó-Szabó Bence, Nagy Krisztián és Nikitscher Tamás már régóta, illetve még sokáig nem lesznek bevethetőek, de sárga lapok miatt Szuhodovszki Soma és Tóth Barna sem léphet pályára. Vezetőedzőnk ezzel együtt elmondta a meccs előtt, hogy most sem szeretne a hiányzók miatt kifogásokat keresni, maximálisan bízik bevethető játékosaiban.

SZABÓ ISTVÁN: AZON LESZÜNK, HOGY SOK FEJTÖRÉST OKOZZUNK NEKIK

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A Ferencvárost egyébként is követem, a hazai nemzetközi meccseikre fel is szoktam menni. Nagyon jó irányvonalat valósít meg a klub, élvezetesen játszik, láthatóan megvan a kémia a szakmai stáb és a csapat között. A nehéz időszakokból is jól jönnek ki, amiért egészen biztosan nagyon sokat is dolgoznak. Nekünk az a feladatunk persze, hogy ezt most megakadályozzuk. Nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni, ez biztos, azt viszont látni kell, hogy egyénileg és csapatként a Ferencváros a legerősebb magyar klub jelenleg. Azon leszünk, hogy sok fejtörést okozzunk nekik. Ehhez rendkívül stabilan kell futballoznunk, mert minimum az egy pont megszerzéséről nem szeretnénk lemondani. Láttuk a derbit hétvégén, a pillanat tört része alatt gólokat tudtak rúgni egy nehezebb periódus után az Újpestnek. Itt látszik a kvalitás, amíg az ellenfél kihagyta a helyzeteket, addig ők berúgták. Szeretném még megjegyezni a derbi kapcsán, hogy nagyszerű érzés volt látni Varga Ádi kitűnő teljesítményét, hiszen annyit talán mondhatunk, hogy egy kicsivel mi is hozzá tudtunk tenni tavaly ahhoz, hogy ő ilyen fejlődésen menjen keresztül. Örülünk egyébként, hogy a két klub között jó kapcsolat van, de ezt a pályán most is félre kell tenni, hiszen szeretnénk megnehezíteni a bajnok dolgát. Nem mondunk le az álmainkról, szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb