Kecskeméti arcokKikapcs

Irtó büszkék vagyunk: ismét dobogóra állhattak a kecskeméti Dance for Art táncosai a 2023-as World Dance Világbajnokságon Rómában

Két koreográfiával indultak a kecskeméti Dance for Art táncosai a 2023-as World Dance Championship nevű világbajnokságon, melyre október 27-29 között került sor Rómában. Büszkeségünkre a Hírös városi táncosok mindkét produkciója elnyerte a zsűri tetszését, egy második és egy harmadik helyezéssel térhettek haza az ifjú tehetségek.

A Tánc Világbajnokság ötlete 2010-ben született azzal a céllal, hogy a különböző kultúrájú és társadalmi hátterű fiatalok számára bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a nemzetközi nyelvnek számító táncművészeten keresztül. A rangos versenyen minden évben Olaszországon kívül mintegy 15 nemzet vesz részt. A kecskeméti Dance for Art Tánc-stúdió táncosai már a tavalyi világbajnoki címmel automatikusan kvalifikálták magukat a versenyre.

DECEMBERBEN A HÍRÖS AGÓRÁBAN LÉPNEK FEL A TÁNCOSOK

Mint közösségi oldalukon írták, a csodálatos eredmény a táncosok és a szülők kitartó és alázatos munkájának köszönhető, de nincs egy percre sem megállás. A csapat már gőzerővel készül a következő produkcióra: 2023. december 16-án a Dance for Art táncosai egy csodálatos mesevilágba repítik a nézőket. A Kívánság című előadást a Hírös Agórában mutatják majd be a közönségnek.

Forrás: Dance for Art Tánc-stúdió FB/mondialdance.it

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb