Kikapcs

Nyolcvan nap alatt a Föld körül: Kecskemétet és Lajosmizsét is érintő világjáró luxus vonatút indul jövőre

Jules Verne klasszikus kalandregénye, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül után szabadon világjáró luxus vonatút indul jövő év augusztusában, mely során a résztvevők nyolcvan nap alatt négy kontinens tizenhárom országát szelik át. A Railbookers igazán kuriózumnak számító luxusútján a résztvevők Budapest mellett Kecskemétre és Lajosmizsére is ellátogatnak, írta meg a Lelépő.

LENYŰGÖZŐ TERMÉSZETI KÉPZŐDMÉNYEK, UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG HELYSZÍNEI ÉS HÚSZ MESÉS VÁROS

A közel három hónapig tartó út során a résztvevők a világ legfényűzőbb vonatain utazhatnak privát kabinokban. Útközben rengeteg lenyűgöző természeti képződményt, UNESCO világörökségi helyszíneket és húsz mesés várost láthatnak az utazók. Természetes a luxusszállodák sem maradnak ki a programból: a városnézések alkalmával több éjszakát is hotelekben töltenek el az utasok a vonatok helyett.

BEJÁRJÁK A FÉL VILÁGOT, KÖZTÜK MEGISMERKEDHETNEK KECSKEMÉT SZÉPSÉGEIVEL IS

  • Mint a lap írta, Vancouverből indulva a Rocky Mountaineer névre keresztelt, üvegkupolás vonattal három napon át tart az utazás a Sziklás-hegységen, Lake Louise-on és a Banff Nemzeti Parkon keresztül.
  • Ezután légi úton Edinburgh következik, ahonnan egyhetes túra veszi kezdetét a Belmond Royal Scotsman skót luxusvonat fedélzetén.
  • Egy pár napos londoni tartózkodást a Párizsból Velencébe tartó utazás követ a Velence Simplon-Orient-Express fedélzetén,
  • majd a Tádzs Mahal megtekintésére nyílik lehetőség a Delhiből Mumbaiba közlekedő The Maharajas Expresszen töltött hat éjszakának köszönhetően.
  • Majd Isztambulból indul útnak a Golden Eagle Danube Express, amely Bulgárián és Románián áthaladva érkezik meg Magyarországra.

A Turizmus.com információi alapján mielőtt Budapestre érkeznének éjszakára a résztvevők, meglátogatják vármegyénket is, ahol megismerkedhetnek Kecskemét csodálatos városával és részt vehetnek egy lovasbemutatón, Lajosmizsén.

  • A luxusutazók Budapestről repülővel érik el a Kruger Nemzeti Parkot a Dél-afrikai Köztársaságban,
  • ahonnan pár nap után a Rovos Rail fedélzetén három napon át utazhatnak Pretoriából Fokvárosba.
  • Innen már csupán Szingapúrba repülnek, ahol az Eastern & Oriental Expressen töltenek el pár éjszakát.

MÉLYEN ZSEBBENYÚLÓS A KALAND

A Railbookers szervezői a TimeOut-nak azt is elmondták, hogy az utazást a luxus vasúti utazások iránti növekvő igények kielégítésére tervezték, és ezzel is szeretnék hangsúlyozni a lassú utazás örömét. Ezt az élményt azonban nem adják olcsón, a világkörüli utazásnak igen borsos ára van.

A közel három hónapos útra szóló jegy ára (amely tartalmazza a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét) 90099 font, ami nagyjából 39 millió forintnak felel meg.

Forrás és fotók: lelepo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb