Kecskeméti arcok

Tarolt a Petőfi Sándor Emlékkiállítás: Kiskőrösre került Az Év kiállítása Díj 2023

A 10 millió bekerülési költség feletti kategóriában a kitüntető Az Év Kiállítása 2023 elismerést a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum viheti haza a 7 év – Petőfi Sándor Emlékkiállítás című, Petőfi Sándor pályaképét egy remekül kiválasztott nézőpontból, kreatív módszertani eszközökkel bemutató, kiemelkedően ötletes állandó kiállítása eredményeként, tudatta Bács-Kiskun vármegye önkormányzata november 14-én, kedden.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület kedden adta át Az Év Kiállítása 2023 díjakat a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában a Mitől lesz élmény a kiállítás? című szakmai konferenciát megelőzően. A Társaság által 2010-ben alapított, évente adományozott kitüntetés célja, hogy a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza.

A 10 millió bekerülési költség feletti kategóriában a kitüntető Az Év Kiállítása 2023 elismerést a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum viheti haza a 7 év – Petőfi Sándor Emlékkiállítás című, Petőfi Sándor pályaképét egy remekül kiválasztott nézőpontból, kreatív módszertani eszközökkel bemutató, kiemelkedően ötletes állandó kiállítása eredményeként.

Fotó: magyarmuzeumok.hu

A tavalyi év után immár harmadik alkalommal a határon túli, magyar vonatkozású gyűjteménnyel, kiállítással rendelkező intézmények is pályázhattak az elismerésre.

Forrás: bacskiskun.hu/magyarmuzeumok.hu

Fotók: bacskiskun.hu/magyarmuzeumok.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb