Mindenmás

Marco Rossi: A szurkolóinkért és a csoportelsőségért is nyerni szeretnénk

Ugyan a hétközi Bulgária elleni mérkőzésen már bebiztosította a helyét a magyar labdarúgó-válogatott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, ma délután még vár egy mérkőzés a mieinkre: 15 órától Montenegró lesz az ellenfél a Puskás Arénában, Marco Rossi pedig elmondta, a már biztos kijutás ellenére ez a meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi.

Marco Rossi szövetségi kapitány a vasárnapi mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón egyértelművé tette: az utolsó, Montenegró elleni csoportmérkőzés ugyanolyan fontos lesz a válogatott számára, mint az összes többi volt. „A kvalifikáció természetesen felszabadulttá tett minket, de így is nagy lesz a tét Montenegró ellen, mert a szurkolóinkkal közös ünneplés akkor lehetne az igazi, ha ezt egy győzelemmel tehetnénk teljessé a telt házas Puskás Arénában” – idézte Rossit a szövetség hivatalos honlapja.

MINDEGYIK MÉRKŐZÉS UGYANOLYAN FONTOS

Az olasz szakember a Telkiben megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt, számukra minden mérkőzés ugyanolyan fontossággal bír, és mindegyiken egyforma hozzáállással kell pályára lépni – írja a Rangadó.hu. ,,A szurkolóinkért is nyerni szeretnénk, valamint természetesen az is fontos motiváció, hogy szeretnénk csoportgyőztesként kijutni az Eb-re, és a második kalapba kerülni a sorsoláson.” Hozzátette, a kezdőcsapatban három-négy változásra is lehet számítani a csütörtöki, szófiai mérkőzéshez képest. Ennek oka, hogy a Montenegró elleni találkozó más taktikát és hozzáállást kíván, és ennek megfelelően más játékoskarakterekre lesz szükség.

BALOGH BOTOND IS REMÉLI, HOGY LEHETŐSÉGHEZ JUT

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh Botond, a Parma védője is, aki elmondta, hogy bízik benne, hogy lehetőséget kap a vasárnapi mérkőzésen, szeretné bizonyítani, hogy érdemes számításba venni az Európa-bajnokságra utazó keretben is. „Nyilván Szófiában már a pályán előtörtek azok az érzelmek, amelyek egy ilyen siker után előjönnek a játékosokból. Ünnepeltünk persze hazafelé és kicsit még itthon is, de csak módjával, mert még egy nagyon fontos meccs vár ránk. A montenegrói nagyon jó csapat, kitűnő játékosokkal, akik harcosak és 100 százalékosan oda fogják tenni magukat, de mi is ugyanígy fogunk pályára lépni” – fogalmazott.

A KECSKEMÉTI TE JÁTÉKOSAI IS LEHETŐSÉGHEZ JUTHATNAK

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Szalai Gábor negyedik alkalommal, míg Horváth Krisztofer harmadjára kapott meghívót a nemzeti csapat szövetségi kapitányától, Szuhodovszki Soma másodjára készülhet a csapattal. Reméljük, a Montenegró elleni mérkőzésen ők is lehetőséghez jutnak majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb