Smart Kecskemét

Villámgyorsan épül, összeért Magyarország új Duna-hídjának szerkezete Kalocsa és Paks között

Hamarosan befejeződik Magyarország huszadik dunai átkelőhelyének építése Kalocsa és Paks között. A százmilliárd forintos beruházás hatalmas változást hozhat a térség közlekedésében, hetven kilométeres kerülő utat rövidít majd le – számolt be róla a vg.hu.

A híd összeért – írta ki közösségi odalán péntek délelőtt Font Sándor. Bács-Kiskun vármegye harmadik egyéni választókerületének országgyűlési képviselője a Kalocsánál épülő új Duna-hídról tett bejelentést.

VILLÁMTEMPÓBAN ÉPÜL

A várakozásokhoz képest jóval gyorsabban halad a híd építése. Október végén arról tájékoztatták a lakosságot, hogy még néhány hónap, és összeérhet a szerkezet, ez azonban három héttel később már be is következett, ami már csak azért is örömhír, mert a Paks és Kalocsa között épülő új Duna-híd hetven kilométeres kerülő utat rövidít majd le. Ennek köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő hozzávetőlegesen 15 percre csökken.

A MAGYAR DUNA-SZAKASZ HUSZADK ÁTKELŐJE

Az új Duna-híd a magyar Duna-szakasz huszadik átkelője lesz, és várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében. Az építkezés még 2021 februárjában indult, klasszikus óriásprojektről van szó: a híd 946 méter hosszú, és hozzá kapcsolódóan jelentős úthálózatot is kiépítenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb