Mindenmás

Napi pakk: többnyire napos idő lesz ma Kecskeméten, Ady Endre születésnapján

Érdemes rétegesen felöltözni, hiszen szerdán reggel 7 fok alatti időjárás várható Kecskeméten nemzetünk valaha élt egyik legnagyobb költőjének, Ady Endrének a születésnapján. Ha nem akarsz semmiről sem lemaradni, tarts velünk ma is: itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Csilla, Appia, Milos, Cecília és Milemon nevű Kecskemét365 olvasónak!


EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 32 éve ezen a napon ünnepelték először a Magyar Közoktatás Napját. A Pedagógusok Szakszervezete által kezdeményezett ünnepnap célja a magyar közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatása, valós társadalmi megítélésének elősegítése.
  • 142 éve ezen a napon megszületett Révay József klasszika-filológus, író, költő, műfordító, irodalomtörténész.
  • 146 éve ezen a napon megszületett Ady Endre költő, újságíró.


ELVONULNAK A FELHŐK, ELŐBÚJIK A NAP

Kecskeméten szerdára elvonulnak a felhők, és jellemzően ismét napos lesz az idő. Erős, viharos széllökések lehetnek, csapadék nem várható. Érdemes rétegesen felöltözni, hiszen kora reggel 0, +7, napközben 3-11 fok várható, a szeles időben azonban felborulhat a hőérzetünk; sokkal hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.


DÖNTÖTT AZ ORSZÁGGYŰLÉS: ÚJ ÜNNEPNAPUNK LESZ

Az Országgyűlés nagy többséggel, 170 igen szavazattal fogadta el, ellenszavazat és tartózkodás nélkül: a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánították.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb