Mindenmás

Magyarország több tája is fehérbe borult, Lakiteleken csak úgy szakadt a hó (videó)

Magyarország középső tájaira is megérkezett a havazás november 25-én. Az esti órákban több helyen is hullott a hó. Néhány centiméter esett csak a legtöbb tájon, de ez elég volt arra, hogy a tapadó hó több helyen is fehérbe öltöztesse a tájat – szúrta ki az Index.

Egy összeáramlási zónának köszönhetően érkezett meg sok helyre a középső országrészben is az idei első sík vidéki havazás az Időkép szerint. Mint kiderült, a Bács-Kiskun vármegyei Lakitelek községben is havazott, nem is kicsit! Videó is készült róla, amin látható, mennyire volt intenzív a havazás.

De a Csongrád-Csanád vármegyei Forráskúton is havazott, amit meg is örökítettek:

Olvasói fotó Forráskútról. Anett/Index.

A sorból Cegléd sem maradt ki, jól látható a képek tanúsága szerint, hogy intenzív havazás volt, aminek hatására egy kisebb hóréteg is kialakult.

AZ ALFÖLDÖN EGY ÖSSZEÁRAMLÁS MENTÉN LOKÁLISAN SZINTÉN LEPEL, NÉHÁNY CENTIMÉTER VIZES, TAPADÓ HÓRÉTEG ALAKULHAT KI

Ami a mai napot illeti, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután az Alföldön egy összeáramlás mentén lokálisan szintén lepel, – néhány centiméteres vizes, tapadó hóréteg – alakulhat ki. Estétől azonban fokozatosan csökken a felhőzet, és kiderül az ég.

Hétfő hajnalra pára, köd képződhet. A légmozgás mérséklődik, legyengül, csak néhol lehet egy-egy élénk széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és 0 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Kecskeméten az előrejelzések szerint az alábbiakra számíthatunk időjárás terén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb