Közélet

Áll a bál Baján: kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló polgármester

Nyirati Klára, Baja polgármestere békét szeretne, és függetlenként folytatja tovább. Csütörtökön fegyelmi eljárást indítottak ellene, ez is szerepet játszott a távozásában – tudtuk meg a 24.hu-tól.

Kilépéséről tájékoztatta a Momentumot Nyirati Klára bajai polgármester, aki a napokban egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – erről a városvezető maga tájékoztatta a portált péntek reggel.

DONÁTH ANNA NEM AKAR EGY LISTÁN SZEREPELNI GYURCSÁNNYAL

Donáth Anna október végétől kezdve többször is élesen bírálta Gyurcsány Ferencet és az általa vezetett DK-t. A Momentum politikusa szerint ugyanis a DK a hazugság kultúráját képviseli, velük nem lehetséges a kormányváltás, később pedig azt is nyilatkozta az EP-képviselő, hogy többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal.

A POLGÁRMESTER NEM ÉRT EGYET AZ IRÁNNYAL

Ezzel szemben Nyirati Klára teljesen elhibázottnak gondolja a DK- és Gyurcsány-ellenes irányt, és elmondása szerint ezzel közel sincs egyedül a pártban. Nyirati erről nyilvánosan is beszélt, a Momentum pedig ezért csütörtökön fegyelmi vizsgálatot indított a bajai polgármester ellen, aki egyes kijelentései miatt a közösségi oldalán elnézést is kért.

„Itt helyben, Baján a béketeremtés eszköze most az, hogyha én kilépek a Momentumból. 2019-ben négy párt és civilek támogatásával lettem polgármester. A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel. Békét szeretnék helyben.”

– indokolta döntését a portálnak Nyirati Klára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb