Közélet

Újra kötelező a maszkviselés a kiskunhalasi kórházban

2023. december 4-től, azaz hétfőtől visszavonásig ismételten kötelező a maszkviselés a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban – tudatta az intézmény. Dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója rendelte el az intézmény területére belépni kívánó látogatók számára a kötelező maszkviselést.

Mint a kórház közösségi oldalán írja, hétfőtől ismét kötelező a maszkviselés az intézményben. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának 2023. november 6-án kelt levelének értelmében az egészségügyi szolgáltatók saját hatáskörben dönthetnek a sebészeti orr-szájmaszk kötelező intézményi használatáról – írja közösségi oldalán a kórház.

  • Figyelembe véve a légúti fertőzések fokozott előfordulását, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az SZTE Oktató Kórházában elrendelem a kötelező sebészeti maszk viselését a látogatóknak.
  • 2. Egy betegnél, egyszerre maximum két látogató tartózkodhat a kórteremben.
  • 3. Minden olyan dolgozónak, akinek felső légúti tünetei vannak (köhögés, torokfájás stb.) kötelező sebészeti maszk viselése – közölte az intézmény a főigazgató döntéseit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb