Mindenmás

Napi pakk: Luca napján is szükségünk lesz az esernyőinkre Kecskeméten

Csodálatos reggelt kívánunk, Kecskemét! Kiadós mennyiségű esőre számítunk ma szeretett városunkban, ne hagyjátok otthon az esernyőiteket! Ne felejtsétek, ma van Luca napja, amikor a hagyomány szerint a lányoknak és asszonyoknak tilos dolgozniuk. Ismét összegyűjtöttük nektek a nap legfontosabb infóit: itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Luca, Éda, Edda, Odília, Otília, Vita, Vitália, Életke, Enid, Kenese, Lúcia, Oresztész, Bertold és Elza nevű Olvasónknak!

ÉRDEKESSÉGEK

  • Ma van Luca napja,
  • 95 éve ezen a napon megkezdték az utcai távbeszélő-hálózat felszerelését Budapesten,
  • 56 éve ezen a napon megszületett Jamie Foxx amerikai színész,
  • 110 éve ezen a napon Leonardo da Vinci festménye, a Mona Lisa visszakerült a Louvre-ba, miután 1911-ben ellopták azt,
  • 70 éve ezen a napon megszületett Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, akiről a Magyar-vándor lólengés elemet elnevezték.

IDŐJÁRÁS

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, Kecskeméten kiadós mennyiségű csapadék várható. Nem lesz jelentős a légmozgás; a legmagasabb hőmérséklet pedig 4 és 10 fok között várható.

KÖZZÉTETTÉK, MELY AUTÓPÁLYÁK VÁLNAK FIZETŐSSÉ 2024-BEN

Az Építési és Közlekedési Minisztérium rendelete alapján január elsejével összesen 230 km-rel bővül a hazai díjköteles gyorsforgalmi útszakaszok hossza, köztük az ország legzsúfoltabb autóútja, az M0-s is fizetős lesz. Mutatjuk a részleteket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb