Sport

“Hullámvasúton ültünk, mert jól kezdtük a bajnokságot, aztán gödörbe kerültünk. Megmutattuk, milyen erős a csapategység” – így értékelte az elmúlt hónapokat Szabó István, a KTE vezetőedzője

Szabó István, a lila-fehérek vezetőedzője a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, beszélt Szuhodovszki Somáról és Szalai Gáborról, akik mint megírtuk, távoztak a KTE-től, de szóba került az elmúlt időszak és a jövő is.

“Soknak tűnhet a két hét, de rövidnek éreztem” – mondta Szabó István, a Kecskeméti TE 56 éves vezetőedzője arra kérdésre, hogy sikerült-e kipihennie magát. “Június közepe óta dolgoztunk gyakorlatilag szabadnap nélkül, vagyis fél évet, ez azért embert próbáló feladat. A szusszanásnyi szünetben egy napom sem telt el úgy, hogy ne kellett volna a futballal foglalkoznom” – emelte ki.

NEM NÉZI VISSZA A VIDEÓKAT A VEZETŐEDZŐJE

Szabó István azt is elárulta, hogy a szünetben nem nézi vissza a Kecskemét őszi meccseit. Állítása szerint nincs rá szükség, mert mindig megnézi a mérkőzés után közvetlenül. “A videóelemzőnkkel beszélgetünk, statisztikákat elemzünk. Amúgy is jellemző rám, hogy rengeteg összecsapást megnézek, természetesnek tartom, hogy minden NB I-es mérkőzést látok, nem csak az összefoglalókat. Más kérdés, hogy nem könnyű úgy leülni a tévé elé, hogy például az Újpest elleni idegenbeli 5–3-as bajnoki kockáit kell újra végignéznem – már öt nulla is állt az eredményjelzőn… Amikor az ember tudja, most következik a hiba, és kapott gól a vége – kemény, de kötelező feladat, megpróbálunk tanulni belőle” – hangsúlyozta.

A legutóbbi, Debrecen elleni bajnokit viszont örömmel pörgethette vissza.
“Láttam, hogy a fiam, Bence mennyit tett azért, hogy a comb­műtétje után visszatérjen. A Loki ellen nem akartam a 75. percben pályára küldeni, ám nem volt más esélyem, mert bár mentünk előre, harcoltunk, szükségünk volt egy kreatív emberre, aki váratlant húz. Bence öt perccel később egyenlített, amivel pontot szereztünk. Megkönnyeztem ezt a pillanatot, mert valóban rengeteget melózott azért, hogy négy és fél hónap után újra pályára léphessen” – mondta.

HÁROM KECSKEMÉTI LABDARÚGÓ A VÁLOGATOTTBAN

Milyen érzéssel gondol vissza az elmúlt hónapokra? – érkezett a kérdés, mert nemcsak Banó-Szabó Bence, hanem Nagy Krisztián és Nikitscher Tamás is kidőlt a sorból, ráadásul a nyáron visszatért a kecskeméti kölcsönből a Ferencvároshoz az előző, ezüstéremmel záruló idény házi gólkirálya, a nyolcgólos Katona Bálint. Mint mondta, jelentős kihívás várt rájuk, mert a nemzetközi kupában is helyt kellett állniuk a Riga ellen.

“Akkor nem akartam erről beszélni, de fél év múltán talán már nem gond: nehézséget okozott a kieső futballisták pótlása, ennek ismeretében jónak értékelem a megszerzett huszonegy pontot. Hullámvasúton ültünk, mert jól kezdtük a bajnokságot, aztán gödörbe kerültünk, ám tudjuk, ahol sikerek, ott időnként kudarcok is előfordulnak. Ekkor is józanul gondolkodott mindenki a klubnál, pániknak jelét sem lehetett érzékelni, ez jó érzéssel tölti el a lelkem. Akkor sem hangoskodtunk, amikor ezüstérmet szereztünk, és a nehezebb periódusban sem mondtuk, hogy milyen rosszak vagyunk. Együtt másztunk ki a gödörből, megmutattuk, milyen erős a csapategység. Ráadásul még a Magyar Kupában is állunk, februárban a Veszprém ellen juthatunk be a nyolc közé. Azt is pozitívumként könyvelem el, hogy három futballistát adtunk a magyar válogatottnak, Horváth Krisztofert, Szalai Gábort és Szuhodovszki Somát” – hangsúlyozta, majd azt is kiemelte, hogy utóbbi decemberben szerződött a Lokihoz, és a búcsú megható volt. Azt viszont nem tudja, kiérkezik a helyére.

SZALAI GÁBOR IS BÚCSÚZIK

Friss hír, hogy Szalai Gábor is búcsúzik, Svájcban folytatja pályafutását. “Gabit kiskora óta ismerem, öröm volt vele dolgozni, sok sikert kívánok neki a továbbiakban is. Hirtelen jött a lehetőség neki és nekünk is. Megoldást kell találnunk a kialakult helyzetre, ezért a klubvezérkar – Tóth Ákossal az élen – mindent meg is tesz” – véli a vezetőedző, aki a következő hónapokban azt szeretné, ha a KTE magabiztosan bent maradna az NB I-ben, de azért az egyéni célokra is figyel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb