Kikapcs

Végre! 2024-ben újra megrendezhetik a Kecskeméti Repülőnapot

A 2021-ben sikeresen megrendezett Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutató után a Honvédelmi Minisztérium, a korábbi gyakorlathoz hasonlóan egy év kihagyást követően 2023-ban tervezte újra lebonyolítani az eseményt, amelyet több tényező miatt végül júniusban lemondott. Nos, nagyon úgy fest, hogy idén már nem kell nélkülöznünk a Kecskeméti Repülőnapot!

A 2023 december végén kiadott Honvédelmi Közlöny szerint idén augusztusban pótolhatják a tavaly elmaradt repülőnapot, hiszen ebben a honvédelmi miniszter utasítást adott az esemény megszervezésének és végrehajtásának előkészítésével összefüggő feladatokról.

A 2024-es Kecskeméti Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót a tervek szerint augusztus 24-én és 25-én rendeznék meg.

KÜLÖNLEGESSÉGEKET IS LÁTHATUNK

A 2024-es repülőnap a Magyar Honvédség számára is jó alkalom lesz, hogy olyan technikákat is bemutathasson a nagyérdemű részére, amelyeket vagy egyáltalán nem, vagy csak néhány alkalommal láthattunk nyilvánosan, mint például az új Airbus H-225M közepes, többcélú helikoptereket, de az idei évre tervezik az első Embraer KC-390 Millennium átadását is a Magyar Légierő részére, így az augusztus végi bemutatkozásuk akár meg is valósulhat – írja az airshowinfo.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb