Mindenmás

Napi pakk: akár -10 fok is lehet csütörtökön Kecskeméten, fizetőssé tennék a Bajai Halfőző Fesztivált

Csodás csütörtök reggelt kívánunk, Kecskemét! Folytatódnak a fagyos napok Kecskeméten, ma reggel ismét csípős időre kell számítani, akár -10 fok is lehet! 224 éve ezen a napon született Jedlik Ányos, a dinamó feltalálója; felháborodtak az emberek: fizetőssé tennék a Bajai Halfőző Fesztivált! Ne maradj le a nap legfrissebb híreiről: itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Agáta, Ágota, Honoráta, Matild, Szalvia, Szalviusz, Tasziló, Tézeusz, Baltazár, Boldizsár, Kardos, Vászoly és Vazul nevű Kecskemét365 olvasónak!

ÉRDEKESSÉGEK

  • 224 éve ezen a napon született Jedlik Ányos István pap, fizikus, az elektromotor, a szódavíz-előállító készülék és a dinamó feltalálója,
  • 92 éve ezen a napon megszületett Gonda János, Széchenyi- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, zenetörténész, a hazai dzsessz meghatározó alakja,
  • 78 éve ezen a napon megszületett Naomi Judd amerikai énekesnő, a “The Judds” nevű country duó tagja, amellyel hét Grammy-díjat nyert.

IDŐJÁRÁS

Csütörtökön derült lesz a délelőtt Kecskeméten, majd délután észak felől megnövekszik a felhőzet. A nyugatias szél alkalmanként napközben megélénkülhet. Reggel ismét erős fagyokra kell számítani, hajnalban akár -10 fok is lehet, kora délután pedig 0, +4 fokot mérhetünk; pára- és ködfoltok is kialakulhatnak.

FIZETŐSSÉ TENNÉK A BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁLT

A Bajai Halfőző Fesztivál szervezői a Facebookon tettek közzé egy bejegyzést, amit valószínűleg a nagy felháborodásnak köszönhetően azóta már töröltek is, mutatjuk a részleteket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb