Közélet

Címzetes egyetemi tanár lett Matolcsy György Kecskeméten

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken átvette a kecskeméti Neumann János Egyetemtől a címzetes egyetemi tanári címet – közölte az MNB.

Az egyetem azzal indokolta az elismerést, hogy Matolcsy György elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézmény fejlesztésében és gyarapításában, az egyetem alapítása is az ő kezdeményezéséhez köthető. A jegybank elnöke a közlemény szerint már a 2010-es évek elején hangoztatta, hogy Kecskemétnek egyetemre van szüksége.

MATOLCSYNAK KÖSZÖNHETŐ AZ MNB ÉS AZ EGYETEM KÖZÖTTI DUÁLIS KÉPZÉS

Matolcsy Györgynek köszönhető az MNB és az intézmény közötti duális együttműködés is, amely a korszerű közgazdasági képzés elősegítését, az oktatásfejlesztést, a képzési kínálat szélesítését, versenyek és konferenciák szervezését, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatását támogatja.

ÉVEKIG DOLGOZOTT MATOLCSY MELLETT A KURATÓRIUMI ELNÖK

A kecskeméti egyetem fenntartója a Neumenn János Egyetemért Alapítvány, amely kuratóriumi elnöke évekig dolgozott korábban Matolcsy beosztottjaként. Az egyetem oldalán található életrajz szerint Csizmadia Norbert 2013-2016 között a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója volt. Előtte pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott Matolcsy miniszteri ideje alatt államtitkárként. A kuratórium tagja Bánkuty Tamás József is, aki szintén Matolcsy mellett kezdte a Nemzetgazdasági Minisztériumban, és 2013-tól dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál. Közreműködött Matolcsy Egyensúly és növekedés című kötetének elkészítésében is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb