Kikapcs

Pénteken medvelest tartanak a Kecskeméti Vadaskertben

Február másodikán, pénteken a Kecskeméti Vadaskert két örvös medvéjére, Luckyra és Buddhára fognak szegeződni a tekintetek: izgalommal várjuk, hogy előbújnak-e a barlangjukból és meglátják-e az árnyékukat! Az időjóslás 10:30-tól látványetetéssel kezdődik, mutatjuk a részleteket!

Február 2-án van gyertyaszentelő napja: a népi hagyomány szerint e napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, és ha napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél – tudtuk meg az állatkert közleményéből. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot szemeiből és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, tehát véget ér a tél, és közeleg a tavasz!

A VADASKERTI MEDVÉK NEM ALSZANAK VALÓDI TÉLI ÁLMOT

A Vadaskertben – hasonlóan más állatkertekhez – a medvék, Lucky és Buddha nem alszanak valódi téli álmot. Éjjelenként komfortos állatházukban pihennek, nappal pedig gondozóik jóvoltából bőséges és változatos táplálék ellátásban részesülnek, ezekben a hónapokban is.

Mindenkit megnyugtattak az illetékesek: azok kedvéért, akik a pénteki látványetetésre nem tudnak elmenni, szombaton és vasárnap is megtartják ugyanezt a programot 10:30-tól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb