Smart Kecskemét

Útfejlesztésekkel folytatódik Kecskeméten a laktanya újjászületése, itt lesz a Kada új otthona

Útfejlesztésekkel folytatódik a kecskeméti Rudolf-laktanya újjászületése. A Sport utca, Olimpia utca és Izsáki út által közrefogott területen három darab kiszolgáló utat, valamint összesen 100 parkolót alakít ki a nyertes Colas Út Építőipari Zrt: A munkálatok által a Kada Elek Szakgimnázium kap majd új otthont.

Az egykori Rudolf-laktanya észak-nyugati részén három épületből családsegítő központot alakítottak ki, amelyet 2022-ben adtak át. Az egykori laktanya további épületei egy másik projektben újulnak meg.

A KADA ELEK SZAKGIMNÁZIUM KAP ÚJ OTTHONT

Az objektum törzsépületét, a tiszti épületet és az altiszti épületet a Horváth Építőmester Zrt. restaurálja, építi át és bővíti. Emellett a három korábbi legénységi épület állagmegóvása is megtörténik. A munkálatok által a Kada Elek Szakgimnázium kap majd új otthont, melynek a Kodály Intézet felújítása következtében költözik el régi otthonából.

A most meghirdetett közbeszerzés a leendő iskola három kiszolgáló útját nevesíti. Eszerint a tervezett „A” és a „C” jelű, egymással párhuzamos utakat merőlegesen köti majd össze a „B” jelű út, amely a leendő Kada Elek iskolatömb előtt fut majd. A kivitelező feladata lesz a kiépülő közlekedési útvonalak, járdaburkolatok, parkolók mentén térvilágítási hálózat kiépítése is – tudtuk meg a magyarepitok.hu-tól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb