Közélet

Lemondása után közzétették Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát, rengeteg ingatlanja van

Egy csaknem kétperces videóval búcsúzott Novák Katalin a köztársasági elnöki tisztségtől. Az egykori fideszes politikus február 10-én mondott le tisztségéről, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének. Ennek ellenére élete végéig milliókat kap havonta, most pedig a záró vagyonnyilatkozatát is közzétették.

24.hu vette észre, hogy hivatala közzétette Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát. A Sándor-palota honlapján közölt adatok szerint a volt köztársasági elnök vagyoni helyzete január vége óta nem változott.

Novák Katalin

  • felerészben tulajdonosa Budapesten egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres lakóháznak, egy 90 négyzetméteres lakásnak, egy 50 négyzetméteres szegedi garázsnak. 
  • Novák Kataliné a XI. kerületben egy 56 négyzetméteres lakás, Szegeden egy 67, egy 166, illetve 174 négyzetméteres lakás, illetve Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülő.

Az elmúlt hetekben nem apadt tovább vagyona, ugyanúgy 31 millió forintot tüntetett fel megtakarításként, mint január végén. Tartozása nincsen. Ingatlanjai bérbeadásából havonta 200-500 ezer forint közötti összeget kap, az általa alapított Családpárti Alapítványtól nem kap díjazást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb