Smart Kecskemét

Holnap megkezdik a permetezést Kecskeméten, minden nap 22-04 óráig számíthatunk a munkálatokra

A szokásos tavaszi növényvédelmi lemosó permetezést, kedvező időjárás esetén, a tervek szerint 2024. március 4-én éjjel kezdi meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Az enyhe tél miatt különösen fontos a permetezés a közterületi fás szárú növények, elsősorban a vadgesztenye, platán, egyéb díszfák és cserjék védelmében. A kéregrepedésekben, rügyeken áttelelt károsítók (takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca) és gombabetegségek ellen alkalmazott növényvédő szerek környezetbarát, biokultúrákban is engedélyezett termékek, hatóanyaguk a paraffinolaj, illetve réz – tudtuk meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-től.

Az olaj megfullasztja a kártevőket, továbbá rugalmas bevonatot képez, amely aszályos időszakokban jelentősen megnöveli az állomány szárazság- illetőleg stressztűrő képességét is. A réz a gombabetegségek szaporítóképleteit pusztítja el. A szerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap.

22 ÉS HAJNALI 4 ÓRA KÖZÖTT SZÁMÍTHATUNK A PERMETEZŐ AUTÓRA

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatunk megjelenésére. A permetezés során esetlegesen a parkoló autókra hulló szer semmilyen kárt nem okoz és könnyen eltávolítható, lemosható… A munkálatok – az időjárástól függően – az ütemterv szerint 2024. március 18-án befejeződnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb