Mindenmás

Kecskeméten is bevetették a drónokat a rendőrök: két óra alatt 42 sofőrt büntettek meg

A Bács-Kiskun megyei rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai Kecskeméten és Kalocsán a levegőből is figyelték a közlekedőket 2024. február 29-én: sokakat meg is büntettek.

A kecskeméti járőrök a megyeszékhelyen többek között az elsőbbségi szabályok betartását, a tilos jelzésen történő áthaladást és a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték. Délután 14 és 16 óra között a Budai út – Bethlen körút – Jókai utcai csomópontot figyelték, ahol probléma a tilos jelzésen történő áthajtás. Az egyenruhások összesen 42 szabálysértőt büntettek meg. Figyelmet érdemel az a tény, hogy közülük tizenhatan fittyet hánytak a saját, közvetlen biztonságukra: ők nem használták vezetés közben a biztonsági övet – számolt be róla a rendőrség.

KALOCSÁN IS ELŐVETTÉK A DRÓNOKAT

Kalocsán a lakosság kérésére a Mátyás király utca és a Vörösmarty utca kereszteződését pásztázták a rendőrök néhány órán keresztül. A problémásnak jellemzett helyen egy kerékpárút is húzódik. Az autósok pedig sokszor figyelmen kívül hagyják a részükre kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem biztosítanak elsőbbséget a kerékpárosoknak. A csütörtöki akció során több jogsértő sofőrt is lefüleltek, nekik – az elkövetett szabálysértéstől függően – helyszíni vagy közigazgatási bírságot kell fizetniük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb