Sport

Nagy nyomás alá tudta helyezni a Fehérvárt a Kecskeméti TE, azonban ezúttal a vendégek örülhettek

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Fehérvár FC-t fogadta a Kecskeméti TE, a vendégek végül 1-0-ra nyerni tudtak városunkban. A szoros és kiélezett mérkőzés végén, ezúttal a vendégek örülhettek. A mérkőzés után a vezetőedzők is értékeltek. 

KIMARADTAK A HAZAI HELYZETEK

A mérkőzés elején szabadrúgáshoz jutottak a fehérváriak, Sigér lőhetett a beadás után, de a blokkról kivágódott a labda. A 17. percben Zsótér szögletből majdnem meglepte Tóthot, de a kapus résen volt. Három perccel később Horváth beívelése után Belényesi fejelhetett, Tóth itt is figyelt. Túl a félidő felén Zsótér veszélyeztetett szabadrúgásból, ezt a hálóőr ki tudta ütni, majd a következő támadásnál Szűcs bepasszát Vágó nem állítgatta sokat, de jó pozícióból fölé tüzelt. Félóra elteltével Horváth jó harmincról eresztett meg egy sistergős lövést rögzített helyzetből, és nem tévedett sokat. Ám amíg a helyzetek a hazai oldalon kimaradtak, addig a fehérváriak első komoly lehetőségéből gól született, Christensen kapott jó labdát a tizenhatoson belül meglehetősen szabadon, s lövése éles szögből, a védők lábai között és Varga kezei alatt túljutott a gólvonalon (0-1). Az utolsó percekben a Fehérvár gólszerzője, valamint a hazaiaknál Horváth is próbálkozott, de több találat a szünetig nem esett. 

PRÓBÁLKOZÁS VOLT, GÓL AZONBAN NEM SZÜLETETT

A fordulást követően nagy erőket mozgósított a kecskeméti csapat az egyenlítés érdekében. Rögtön a kezdés után Szűcs a második hullámban érkezve egy igazítás után lőtt, de belevetődtek a vendég védők. A következő akciónál a szünetben csereként beálló Lukács érkezett Szűcs nagy bedobására, de ez is levágódott a blokkról. A fehérvári kapu előtt kialakult támadássorozat során Vágó is próbálkozhatott, egy szöglet után kísérletezett fejjel, de Tóth óriásit védett. Az 54. percben Helmich előtt nyílt meg a folyosó, a középpályás ballal a lövést választotta, de megint Tóth mutatott be bravúrt. Belépve a meccs utolsó szakaszába, maradt a lila-fehér nyomás, egy újabb szöglet után Horváth lövése ment el veszélyesen a kapu előtt. A 83. percben Belényesi fejese maradt ki, majd már a hosszabbítás perceiben megint ő egyenlíthetett volna, azonban kapáslövését Tóth nagyot nyújtózva fölé tornászta. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a lefújást követően Májer Milánt reklamálásért kiállította a játékvezető – írja a Kecskeméti TE.

A GÓLNÁL HIBÁZTUNK

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője azt mondta, hogy szinte az egész mérkőzésen a kecskemétiek akarata érvényesült. “Jó tempóban, nagy akarással játszottunk. Sajnos a gólnál hibáztunk. Egy előnyben lévő, mélyen védekező csapatot nehéz feltörni. Bíztattam a játékosaimat, hogy a széleken próbálkozzanak megbontani a védelmet, ez nem mindig sikerült. A vereség ellenére nem tudom elmarasztalni a srácokat, ugyanis végig fölényben voltunk egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapat ellen. Érzésem szerint legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de gratulálok a Fehérvárnak, hogy elvitte a pontokat Kecskemétről, hiszen ez nem könnyű dolog.”

NEHÉZ MECCS VÁRT A FEHÉRVÁRIAKRA

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője szerint nagyon fontos három pontot szereztek. “Három vereség és 0-8-as gólkülönbséggel érkeztünk erre a találkozóra. Véleményem szerint, ha erős egy csapat, egy ilyen gödörből ki tud lábalni, ha gyenge, akkor ez megtöri. Ma megmutattuk, hogy erős csapatunk van. Sokszor elmondtam már, hogy nagyon jó a csapategység az öltözőn belül. Tudtuk, hogy Kecskeméten nehéz meccs vár ránk, kemény összecsapásokra és sok hosszú, illetve lecsorgó labdára kellett számítanunk. Ez be is következett. A mérkőzés előtt elmondtam a játékosaimnak, mindegy, hogy hogy néz ki a játékunk, a legfontosabb a győzelem. Mindent megtettünk egymásért és sikerült nyerni!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb