Mindenmás

Belterületen 112 km/h-val csapatta egy autós Bács-Kiskunban, komoly büntetést fog kapni

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2501-en lépték át Bács-Kiskunban. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám vannak olyan sofőrök, akik ennél magasabb összegű bírságra számíthatnak – tudtuk meg a rendőrségtől.

Mint kiderült, közülük ketten 169.000 forintról szóló csekket kapnak, hiszen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt: belterületen 109-cel, illetve 112 km/h-val közlekedtek a megengedett 50 km/h helyett.

44 BALESET VOLT EGY HÉT ALATT

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 44 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 19 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet okozott.

A húsvéti ünnepekhez közeledve a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb