Smart Kecskemét

Modern inkubátorral bővült a gyermekintenzív ellátás Kecskeméten, az édesanya hangját is le tudja játszani az új eszköz

Nagy tudású, intenzív ellátást biztosító, több funkciós inkubátorral gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány támogatásának köszönhetően. A több, mint 4 millió forintos életmentő eszközt a kórház és a civil szervezet vásárolta meg közösen.

„Ez egy magas tudású, újszülöttek és csecsemők ellátására alkalmas intenzív inkubátor, melynek számos kényelmi funkciója is van. Apróságnak tűnik a fő célja mellett, de például ez a típus pedállal felszerelt, lábbal nyitható, így mindkét kezünk szabad marad. Tudjuk a magasságát is változtatni, illetve hősugárzó és zajvédelem is van benne” – mutatta be az új eszközt Dr. med.habil. Tálosi Gyula PhD. a kecskeméti kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A LEGKRITIKUSABB IDŐSZAK

„A gyermekintenzív ellátásnak sok szempontból a csecsemőkor az egyik legkritikusabb időszaka, számos fertőzés előfordul ebben a korban. A gép monitorrendszere mutatja a hőmérsékletet, szabályozhatjuk benne a páratartalmat, és az oxigénterápiát. Matraca forgatható, a baba azzal együtt könnyen pozícionálható” – tudhattuk meg az adomány előnyeit a főorvostól.

AZ ÉDESANYA HANGJÁT IS LE TUDJA JÁTSZANI AZ INKUBÁTOR

Kényelmi funkció ugyan, de ez a modern eszköz le tud játszani MP3-at is, mely alkalmas lehet arra, hogy felvegyék az édesanya hangját és lejátsszák neki. Bárdi-Nyilas Marianna, a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány kuratóriumának elnöke az átadáskor elmondta, hogy az adományozásokat minden esetben egyeztetés előzi meg, felmérik az osztály igényeit, átbeszélik a lehetőségeket. Az életmentő eszközön kívül érkezett több, mint százötvenezer forint értékben inhalációs gyógyszerek bejuttatásához szükséges segédeszköz, de bővült a játszószoba kínálata is: babakocsi, labda és a kézműves foglalkozásokhoz szükséges kellékek, alapanyagok is érkeztek – áll a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház oldalán.

Forrás és fotók: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb