Mindenmás

Notórius tolvajt tartóztattak le Kecskeméten – whiskyt, de még borotválkozóeszközöket is elemelt a helyi férfi

Három lopási ügyet zártak le a kecskeméti nyomozók – tudtuk meg a rendőrségtől hétfőn. Egy helybéli fiatalemberrel szemben vádemelést javasolnak.

A rendőrség közleménye szerint a megyeszékhelyi rendőrkapitányság bűnügyi munkatársai még 2024. február 7-én este őrizetbe vettek egy 34 éves helybélit, akit három lopással gyanúsítanak. A férfi február 3-án egy áruházból 2 üveg whiskyt emelt el úgy, hogy az áruvédelmi eszközt letépte az üvegekről. A boltból ugyan sikerült fizetés nélkül távoznia, de nem jutott messzire, mert az egyenruhások a közelben elfogták és előállították.

MÁR ELŐZŐ NAP IS ELKÖVETETT EGY BŰNCSELEKMÉNYT

Mint kiderült, ellene büntetőeljárás indult, és ennek során kiderült, hogy már előző nap is elkövetett egy bűncselekményt. Egy kisebb üzletből 65 ezer forintnyi borotválkozóeszközt vitt el. A kamerafelvételek elemzése során felismerték a rendőrök, így mindkét ügyben gyanúsítottként hallgatták ki az ekkor még szabadlábon védekező M. Sándort.

ALIG TELT EL NÉHÁNY NAP, ISMÉT LOPÁSON KAPTÁK

A férfi azonban nem becsülte a szabadságát, és alig telt el néhány nap, újabb lopáson kapták rajta. Egy üzletből tisztítószereket akart elvinni, kevés sikerrel. Amint az árut a táskájába rejtette, a dolgozók észrevették, és értesítették a járőröket. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai a férfit ebben az ügyben is kihallgatták, majd – többek között a bűnismétlés veszélye miatt – őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyének a vizsgálata befejeződött. A nyomozók vádemelést javasolnak a férfi ellen, így az iratokat megküldték a járási ügyészségre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb