Mindenmás

Vonattal próbált menekülni a betörőpáros Lajosmizséről, nem jött össze!

Vonattal menekülő betörőpárost fogtak a lajosmizsei járőrök – tudtuk meg a rendőrségtől kedden. Mint kiderült, Lajosmizsén az egyik vendéglő nyitására készült az üzemeltetője 2024. április 15-én kora reggel, amikor észrevette, hogy valaki lefeszítette az ajtó díszrácsát, az ajtót pedig benyomta.

Amikor bentebb is körülnézett, látta, hogy a betörő több mint egy tucat energiaitalt, három üveg gyomorkeserűt, illetve 2 üveg pálinkát és aprópénzt zsákmányolt. Még a fagyasztó tartalmát is megdézsmálta: több kiló húst és 75 doboz készételt vitt el. A kár jelentős, közel 350 000 forint volt.

A VÉGÁLLOMÁSON CSÍPTÉK EL ŐKET

A sértett értesítette a lajosmizsei járőröket, akik egy percig sem tétlenkedtek, széles körű adatgyűjtést végeztek, valamint tanúk után kutattak. Munkájuk hamar eredményesnek bizonyult, ugyanis egy szemtanú látta, amint két fiatal dobozokat pakolt egy táposzsákba, majd felszálltak a Táborfalvára tartó vonatra. Az egyenruhások a nyomukba eredtek, és a végállomáson elcsípték, majd igazoltatták a személyleírásnak megfelelő fiatalembereket. A duónál megtalálták az ellopott ételeket, italokat, ezért előállították őket a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. A nyomozók őrizetbe vették a 24 és 20 éves táborfalvi tolvajt, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A megszerzett dolgok egy részét visszaadták a tulajdonosának.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb