Mindenmás

Teherautóval hajtott bele az előtte guruló autóba egy férfi, halálos balesetet okozott ezzel, vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető gyorshajtása miatt nem tudta elkerülni az ütközést az előtte guruló autóval, ami az ütközés következtében a szemből érkező gépjárműnek csapódott. A baleset következtében a sértett életét vesztette – tudtuk meg az ügyészségtől.

A vádirat szerint egy budapesti férfi 2023. január 10-én, délelőtt, a tehergépkocsijával a megengedett 70 km/h helyett mintegy 90 km/óra sebességgel haladt az 53. számú főúton Jakabszállás felől Kecskemét irányába.

FÉKEZETT, DE NM TUDOTT MEGÁLLNI

Mint kiderült, ezek után a vádlott egy útkereszteződésnél észlelte, hogy előtte, alig pár km/órás sebességgel gurul egy gépjármű. A férfi azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett és jobbra kormányozott, de a sebesség túllépése miatt megállni nem tudott, így a tehergépkocsi a guruló autónak ütközött. A sértett autója átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező autó elejének.

ELHUNYT A BALESET UTÁN

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére két hónappal a baleset után meghalt. A szemből érkező gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint tehergépkocsival lakott területen kívül legfeljebb 70 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb