Kikapcs

70 zenész lesz egy színpadon – az idei év legnagyobb koncertjét szervezik meg a Hírös Agórában

Az idei év legnagyobb szabású koncertjét szervezik meg május 17-én Kecskeméten, 2 nemzetközi hírű, fiatal vendégművésszel és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral. Gustav Holst: A Bolygók (eredetileg The Planets) című művét hallhatjuk, innen ered a koncert elnevezése is – tudatta szerkesztőségünkkel a Hírös Agóra.

A mű tiszta filmzene, rengeteg komponista merített belőle inspirációt, például John Williams (többek közt Star Wars, Indiana Jones filmek zenéje) és Hans Zimmer (Gladiátor film zenéje).

70 ZENÉSZ EGY SZÍNPADON

Mint megtudtuk, több, mint 70 zenészt láthatunk majd a színpadon, érdekesség, hogy egy basszus oboa is felcsendül majd, amiből összesen két darab van az országban. A közelmúltban nemzetközi sikereket elért Aurin leánykar kíséri a koncertet, és Szabó Ildikó művésznő, aki 16 nemzetközi versenyen nyert díjat, köztük a 2014-es Pablo Casals Csellóversenyen, ahol csak neki nyolc díjat ítéltek oda. Leo McFall kiemelkedően tehetséges fiatal angol karmester is itt lesz, aki első osztályú zenekarokkal dolgozott szerte a világban. Egy grandiózus szimfonikus koncertre számíthatunk, ami mély érzelmi és auditív élményt nyújt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb