Mindenmás

Napi szürreál: 700 ezer forintot kért, majd dublőrrel segített jogosítványt szerezni egy kecskeméti férfi

Befolyással üzérkedés és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki a gépjárműoktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolására hivatkozva 700 ezer forintért cserébe azt mondta nagykőrösi megbízójának, hogy el tudja intézni neki a forgalmi vizsgát – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint megbízója, egy nagykőrösi férfi több sikertelen forgalmi vizsga után kereste fel őt feleségével 2020 novemberében, mert azt hallották, hogy segíteni tud neki a jogosítvány megszerzésében. A beszélgetés során a kecskeméti férfi azt a látszatot keltette a párnak, hogy gépjárműoktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolásával el tudja intézni a sikeres forgalmi vizsgát, amiért 700 ezer forintot kért. A pár az ajánlatot elfogadta, és abban állapodott meg a férfival, hogy a kért összeg felét előre, a másik felét a sikeres forgalmi vizsgát követően fizetik meg.

SIKERESEN LEVIZSGÁZOTT A DUBLŐR

A kecskeméti férfi ezután, anélkül hogy a nagykőrösi megbízóját erről értesítette volna, felkért egy ismeretlenül maradt személyt arra, hogy a nagykőrösi férfi helyett vizsgázzon le. A dublőr meg is jelent forgalmi vizsgán, magát hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal a nagykőrösi férfiként igazolta, és sikeresen le is vizsgázott. Ennek eredményeként a gyanúsított jogosítványt szerzett, míg a kecskeméti férfi megkapta a 700 ezer forint másik felét.

A JOGOSÍTVÁNYT INTÉZŐ FÉRFIRA SZABADSÁGVESZTÉS VÁRHAT

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a jogosítványra vágyó férfival és a feleségével szemben befolyás vásárlásának vétsége és közokirat-hamisítás miatt indult eljárást 2 évre felfüggesztette, mivel, írják, jövőbeni magatartásukra tekintettel az eljárás megszüntetése várható. A jogosítványt intéző kecskeméti férfira szabadságvesztés várhat – írja a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb