KikapcsVideo365

Az országban egyedülálló módon, egy este három helyszínen csendül fel a hangszerek királynője Kecskeméten: így kényezteti a Filharmónia Magyarország füleinket májusban

Májusban is alaposan felpezsdíti a Filharmónia Magyarország Kecskemét kulturális életét csodálatos koncertjeivel, melyek során igazi kuriózumként városunk ad otthont egy sehol máshol nem látott programsorozatnak. Egy séta keretében ugyanis három orgonakoncerten vehetünk részt egymást követően. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett. A feledhetetlen élményeket kínáló gazdag repertoárról Földi Jácinttal, a Filharmónia Magyarország régióvezetőjével beszélgettünk.

A Filharmónia Magyarország nagyon fontos missziójának tekinti, hogy közel hozza a klasszikus és a kortárs zenét nemcsak a felnőtt közönséghez, hanem a gyerekekhez is. Az Orgonák éjszakája most már 2019 óta tart, ami idén először nemzetközi vizekre is evez, hiszen, mint Földi Jácint elárulta, nemcsak hazánkban rendeznek koncerteket, hanem május 18-án, négy kontinensen, több, mint 30 országban fog felcsendülni a hangszerek királynője, az orgona. A programsorozat részeként Kecskeméten az országban egyedülállóan egy háromállomásos séta részesei lehetünk.

HÁROM HELYSZÍN, HÁROM ORGONA, EGY ESTE

Május 18-án este 19 órakor kezdődik az első koncert a gyönyörűen felújított városháza dísztermében, ahol Mali Katalin orgonaművész és az Ars Nova Énekegyüttes fog konceretet adni. A koncert végeztével a közönség átsétál együtt a következő helyszínre, a Barátok templomába, ahol este nyolc órakor Pedro Gomes kelti életre a hangszerek királynőjét. Majd a háromkoncertes séta utolsó állomásaként kilenc órakor a Nagytemplomban Stephan Pollhammer orgonaművész és Gyivicsán György harsonaművész koncertje zárja ezt a csodálatos estét.

KECSKEMÉT IDEÁLIS HELYSZÍNÜL SZOLGÁL A TÖBB ÁLLOMÁSOS SÉTA MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ

Földi Jácint azt is elárulta, Kecskeméten már az előző évben is megrendezték ezt a több állomásos sétát. Az egyedülálló eseménysorozat megvalósításánál azért is esett a szervezők választása városunkra, mert Kecskemét főterének nagyon jó a kialakítása, a különböző helyszínek mindössze pár perces sétával könnyen megközelíthetőek, így ideális helyszínként szolgálnak a séta létrehozására.

OKTÓBERBEN CSODÁLATOS DALLAMOKKAL INDUL A KODÁLY BÉRLET KÖVETKEZŐ ÉVADA

A Kodály bérlet következő évada is varázslatos dallamokkal kényezteti a zeneszerető kecskeméti közönség füleit. Október 8-án, este hét órakor a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével indul az évad, melyet olyan fantasztikus zenekarok követnek, mint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Danubia Zenekar, Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, és természetesen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadása sem maradhat ki a repertoárból.

ÍGY VÁLTHATOD MEG JEGYEIDET

Ha kedvet kaptál, hogy kikapcsolódj a zene szárnyán, jegyvásárlásra lehetőséged van a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ jegypénztárában, illetve a Filharmónia Magyarország weboldalán, IDE kattintva.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb