Mindenmás

Éjjel, otthonában tört rá két férfi mélykúti ismerősükre, a sértett édesanyja lépett közbe – most vádat emeltek ellenük

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető társával együtt éjjel dörömbölt egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a sértett ajtót nyitott, előbb a társa támadt rá a sértettre, amibe a férfi is bekapcsolódott és többször megütötték, megrúgták, tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfiak 2020. november 28-án, éjjel megjelentek a társ barátnője volt párjának mélykúti házánál. Az elkövetők a ház ajtaján és ablakán hangosan dörömböltek azért, hogy a férfit felébresszék, aki felébredt és kinyitotta az ajtót.

TÖBBSZÖR MEGÜTÖTTÉK ÉS MEGRÚGTÁK

Ezt követően a társ egy késsel a kezében megfenyegette, hogy megöli és lökdösődni kezdett. A sértett folyamatosan hátrált, de a társ utána ment, majd dulakodtak. Ebbe bekapcsolódott a vádlott is, és erőfölényüket kihasználva, többször megütötték és megrúgták a sértettet. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a sértett édesanyja közölte a támadókkal, hogy ki fogja hívni a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A VÁDLOTT TARTÓZKODÁSI HELYE EGÉSZEN TAVALY DECEMBERIG ISMERETLEN VOLT

A társsal szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség még 2022-ben vádat emelt. A vádlott tartózkodási helye 2023 decemberéig ismeretlen volt a rendőrök előtt, ezért vele szemben felfüggesztették az eljárást. Az ügyészség a férfit éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb