Mindenmás

A vonat elé akart ugrani egy fiatal, az egyik Bács-Kiskun vármegyei rendőr mentette meg

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi, mert nem sikerült a forgalmi vizsgája. Szerencsére a rendőrök időben érkeztek, így nem történt tragédia.

Mint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy 20 éves helybéli elköszönt ismerőseitől a közösségi oldalon, vonat elé akar ugrani 2024. május 10-én. Ekkor a kecskeméti járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére.

PRÓBÁLTA LEBESZÉLNI AZ ÖNGYILKOS SZÁNDÉKRÓL

Ellenőrizték a pályaudvart és környékét, valamint több vasúti útvonalat átnéztek. Kitartó munkájuk végül sikerre vezetett, a férfi nyomára Laczkó Roland r. zászlós bukkant, amint az egyik vasúti töltésen sétált. Ezzel egyidőben jött a hír, miszerint egy vonat halad feléjük. A rendőrnek nem volt vesztegetni való ideje, a bajbajutotthoz lépett és elkísérte a sínpár mellől, közben pedig végig szóval tartotta, próbálta lebeszélni öngyilkos szándékáról.

AZ ÉDESANYA ÉS A MENTŐSÖK IS A HELYSZÍNRE SIETTEK

Időközben a helyszínre érkezett a férfi édesanyja és a mentőszolgálat munkatársai is, akik végül elszállították a kórházba. Kiderült, hogy a fiatal felnőtt azért akart véget vetni az életének, mert sikertelen forgalmi vizsgát tett. Ami önmagában nem tragédia, de nem sokon múlt, hogy az legyen a vége – emelte ki a rendőrség a közleményében.   

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb